Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 18.10.2011 07:16  19794
Tescomácký mám taky, dobrá zkušenost též.
ullicnik ullicnik 17.10.2011 14:37  19793
Mám jeden, když točím doleva, padá sůl a když doprava, padá pepř:) Od Bodum, výborná věc:

http://www.kika.com/cz/katalog/m/kuchyne-jidelny/vareni-stolovani/kuchynsky-pomocnici-2400/18711392/mlynek-na-sul-a-pepr-twin/
frakira 17.10.2011 14:00  19792
AnkaMam obycejny od tescomy a musim se priznat, ze to je jedina vec od tescomy, co prezila me zachazeni, tak snad nebude az tak nekvalitni..
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.10.2011 13:02  19791
Mlýnek na kořeníChci si koupit mlýnky na koření (pepře). Ne elektrický. Drahý si koupit umím, ale nemáte dobrou zkušenost s nějakým obyčejným?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.10.2011 20:47  19790
čerstvý mletý pepř je nutnost.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.10.2011 20:47  19789
Shelle [19788]: Jestli máš ráda volské voko na slanině s tukutým žloutkem, tak tohle je vlastně to samé, jen špagety jsou navíc.
shelle Shelle - Good Service 15.10.2011 17:52  19788
Jeste jsem nasla tenhle autenticky recept. Tam ale ta vejce davaji cela a k 'slanine' cesnek, tkery se pak da pryc. A syru k vejcim jen cast, pak zbytek uz do hotoveho nasypat.

My to tedy stejne budeme dela tpozdeji, protoze za a nemam peccorino a za be cerstva vejce. Teda ony maji jeste trvanlivost tyden, ale uz je mame tyden.

Jak jsem tak googlila, co tedy ma byt spravny recept, tak vsude psali, ze tu smetanu, sunku ci hrasek tam davaji Americane. A v it. restauracich v USA to je ta americka verze, ne italska. Ten recept ma v komentarich take nejakou rozcilenou Americanku, co rika, jak to musi byt mdle, ze aby to chutnalo Americanum, musi to mit tu smetanu a nevim co, tak to je takove roztomile :)
shelle Shelle - Good Service 15.10.2011 17:43  19787
phanny [19775]: On v tom videu tam tu vodu take pridava. Tak ti budu verit a budu si pak rikat, ze nejim syrove vejce. Sunkofleky nevyzaduji :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.10.2011 17:41  19786
Jo, vpodstatě to dělám jako Vanda.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.10.2011 17:28  19785
zblunce [19784]: děkuju :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.10.2011 17:25  19784
ja jsem se je naucila delat podle Vandy a nemuzu si je vynachvalit :-)
ullicnik ullicnik 15.10.2011 17:20  19783
Anka: vždycky to může bejt lepší:)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 15.10.2011 17:13  19782
Tak ony vařené papriky a pečené papriky (s omáčkou) jsou dvě různá jídla. Já mám radši vařené. Do náplně nedávám rajče, navíc tam dávám vejce a majoránku. Na omáčku dávám jeden rajský protlak a přihazuju minimálně jednu feferonku, ale to dělám jen proto, že mám ráda paprikovou omáčku lehce pálivou a sehnat v dnešní době pálivou papriku, není až tak jednoduché.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.10.2011 17:06  19781
ullicikNevím, jestli se přemůžu, se svými paprikami slavím úspěch.
ullicnik ullicnik 15.10.2011 17:05  19780
Anka: udělěj je jednou takhle prosím, udelas mi radost :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt