Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.10.2011 12:54  19817
rychlonoh: dobrý fotky s tím koláčem:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.10.2011 12:30  19816
phannyDýňovou polívku jsme dělali minulý víkend, s opečenou slaninku, vynikající!

Popravdě, Gran Moravii kupuji v Makru pravidelně, sem tam jsem koupil i Granu a musím říct, že mi Moravia chutná o chlup víc. Samozřejmě porovnávám pouze produkty koupené v Makru. Takže bych neřekl imitace, ale srovnatelný sýr, který dlouho zraje a má i víc tuku než Grana. Tleskám výrobci.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 21.10.2011 08:44  19815
dynovy kolachttp://conovehonakopci.cz/?p=3994

nemam odzkouseno, ale z tehle stranky neni nic spatneho :-)
shelle Shelle - Good Service 21.10.2011 08:07  19814
Ja delam jen ten americky z pyre.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.10.2011 07:48  19813
Děláte někdo dýňový koláč? Stačí, když nahážu kousky na těsto, který dělám jinak pod švestky? Bude to dobrý? Se mi nechce dělat s vařenou náplní:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.10.2011 07:29  19812
jo, znám, ale vedle Grana Padano to ani neleželo ;)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.10.2011 22:27  19811
Po asi dvou letech jsem si koupil gran moravia. Ten sýr je dobrý, ale má rozhodně blíže ke staré goudě než čemukoli italskému. Někde jsem četl že by to měla být imitace Grada Padano - tak to teda ani omylem.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.10.2011 22:25  19810
v Bille měli máslovou tykev - butternut. Připravil jsem z toho polévku a je to mana nebeská...
ullicnik ullicnik 20.10.2011 07:17  19809
anka: kup nějakou levnou vodku a nebo je vyvař ve vroucí vodě/páře, tak to dělám já u marmelád, jako triss, ale použitý víčka (omnia) vyhazuju.
triss triss 19.10.2011 21:36  19808
Anka [19805]: někdo vyvaří, někdo mokré dá na nějakou dobu do mikrovlnky, já vyvařuju v největším kastrolu, co mám k dispozici
jo a ta víčka buď nová a vyvařená v kastrolu, nebo použitá a též vyvařená
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.10.2011 19:22  19807
phanyNejsem si jistá, že by to u Wronskiho prošlo :(
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.10.2011 19:03  19806
Anka [19805]: Nebo vypláchneš nějakým tvrdým chlastem (tahle sterilizuju sklenice rumem pro marmelády)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.10.2011 18:58  19805
Vysterilovaných znamená, že je vyvařím?
triss triss 19.10.2011 18:57  19804
Anka [19803]: zmrazíš, nebo naleješ horké do skleniček (vysterilovaných!!!), zavíčkuješ a otočíš vzhůru nohama, nechat vychladnout
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.10.2011 18:25  19803
Jsem absolutní laik v nějakém zavařování atd. Jak si připravit nějakou rajčatovou omáčku tak, aby vydržela přes zimu?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt