Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
pavlajs pavlajs 25.10.2011 11:02  19831
add buchtyjediný co mě k tomu napadá, protože jsem to dělala jako Tigo a taky jsem měla dole hodně těsta a nahoře tenkou vrstvičku ...
že by se ty placičky udělaly s tenčím okrajem a jak by se pak k sobě stiskly, tak by se to vyrovnalo.
Ale pouze teoretizuju :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.10.2011 09:41  19830
Ale jo, ja nerikam, ze nebylo dobry, probuh. Jen rikam, ze se mi to zdalo dost tlusty, tak jestli to tak ma byt nebo jestli jsem neco delala spatne.
frakira 25.10.2011 09:41  19829
Tigodelam to stejne jako ty a nikdy mi to neprislo divne.. nevim, jak u tebe, ale u mych buchet je chutne i "testo", nejen napln :-D
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.10.2011 09:36  19828
To vim, to je tak nejak logicky :) Jen mi prislo, ze ta slepena strana byla moc tlusta.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.10.2011 09:36  19827
Onehdá jsem to někde študovala. Přesný postup balení si nepamatuju, ale pamatuju, že se to má tou "slepenou" stranou dát dolů.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.10.2011 09:20  19826
DotazJak balite buchty? Mate nejaky osvedceny postup? Myslim tim klasicke "honzovy buchty" - pred casem jsem je zkousela poprve, vse OK, jen mam pocit, ze jsem je mozna spatne balila, prislo mi, ze je na spodni strane moc velka vrstva testa. Mela jsem klasicke placicky, do kterych jsem dala napln a pak zmackla okraje k sobe, jako takovy mesec. Nekde jsem cetla, ze by se snad buchty mely nejak rolovat, ale to se mi moc nezda... Nebo je to takhle normalni? :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.10.2011 14:37  19825
Tak já nevím. Neuložila jsem si to. Pročítala jsem recepty na netu a ten, který mi přišel "nejpřitažlivější", jsem použila.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.10.2011 14:33  19824
zblunce [19823]: Jó, tak to já už nevím :) Zkusím najít.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 22.10.2011 14:28  19823
Anka [19819]: jalovec! ja jsem vedela, ze jsem na neco zapomnela :-)

jinak prosim, jak jsi delala tu safranovou omacku?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.10.2011 13:24  19822
Ještě dodám, že ty malé kostičky bůčku z toho postupně vyžírám, takže nakonec jich tam moc zavazet nebude.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.10.2011 13:23  19821
FoxkaJá ji právě chci identifikovatelnou, to je základ :)
Rozhodně k tomu budou šťouchané brambory, do kterých přidávám trošku orestované cibulky. K podobným omáčkám neexistuje nic lepšího!
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 22.10.2011 13:19  19820
S čím to budete jíst? Vypadá to docela lákavě... Já bych tam tu zeleninu dal aklidně hned, právě aby se rozpadl a dodala tomu chuť, al enebyl tam už identifikovatelná.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.10.2011 12:54  19819
Dnes improvizuji bez receptu.

Nakrájela jsem hovězí plátky na větší kousky, mrkev a petržel na kolečka, promíchala jsem to, přidala bobkový list, jalovec (mletý i kuličkový), trochu mletého hřebíčku, pepř a tymián. Zalila jsem to červeným vínem a trochu olejem. Nechala jsem to asi dvě hodiny marinovat (v pokojové teplotě).

Pak jsem si na sádle osmahla hodně cibule a drobné kostičky hodně prorostlého bůčku.

Maso jsem vybrala z marinády, promíchala ho s trochou hladké mouky, orestovala jsem ho na pánvi, vhodila k cibuli. Pak jsem přecedila zbytek marinády a orestovala tu zeleninku s kořením. Maso v hrnci s cibulkou jsem zalila marinádou a trochou horké vody, ve které jsem rozpustila pár kostek domácího vývaru. Maso se teď pomaličku dusí, pak k tomu přidám tu zeleninu (předpokládám, že když ji tam dám hned, rozpadne se časem na kaši).
shelle Shelle - Good Service 21.10.2011 13:14  19818
To jako, ze se to nedalo jist a muselo se to dat konim? :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.10.2011 12:54  19817
rychlonoh: dobrý fotky s tím koláčem:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt