Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.11.2011 13:45  19837
Ano, my ano. Máma nesnáší ryby, o to víc kapry a o to víc rybí polévky, u mě se ta nesnášenlivost věkem trochu zlepšila, brácha sní všechno a táta to miluje. Ale nikoho z nás by nenapadlo jíst na Štědrý den něco jiného než rybí polévku, obalovaného kapra, brsalát a bílou klobásu. Jsme silně konzervativní.
ziggy 1.11.2011 13:37  19836
Chci se zeptat - všichni na Štědrý den jíte rybí polívku a kapra se salátem? přemýšlím, že bych zavedla nějakou změnu.. manžel kapra nerad, já nerada obalovaný-smažený a rybí polívku svorně nesnášíme oba :-)

nejedete někdo nějaký alternativní menu? nechci jako celý Štědrý den trávit v kuchyni, takže nějlíp něco v troubě pečenýho .. zatím mě napadl akorát losos (když už bych měla zůstat u těch ryb), a alternativu k polívce mě moc nenapadá .. poradíte někdo prosím?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.10.2011 18:54  19835
koupila jsem topinanbury, mate nekdo inspiraci? teda krome se smetanou, jak je delal Ital :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.10.2011 11:20  19834
Nedelam, nemam ji moc rada, ale pro jistotu mam ulozeny tenhle recept, tak muzes zkusit:

Maková náplň: 250g mletého máku dát do hrnce, zalít trochou vody a přidat 2 lžíce rozpuštěného másla, vanilk.cukr+cukr moučku, rum (nebo příchuť), rozinky, citron.kůru, 2 lžíce povidel, 5 tlučených hřebíčků,
1/2 lžičky skořice, svařit.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.10.2011 11:10  19833
Buchty, ty si chci taky zkusit, ale už si to říkám hooodně dlouho. Zvládám zatím jenom koláče.

Jak děláte makovou náplň? Jsem ji tuhle dělala, vařenou v mlíce a nějak mi trhala těsto, asi byla moc mokrá, i když mi přišla hustá dost.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.10.2011 11:04  19832
Jo, taky jsem si rikala, asi jedine tak. :)
pavlajs pavlajs 25.10.2011 11:02  19831
add buchtyjediný co mě k tomu napadá, protože jsem to dělala jako Tigo a taky jsem měla dole hodně těsta a nahoře tenkou vrstvičku ...
že by se ty placičky udělaly s tenčím okrajem a jak by se pak k sobě stiskly, tak by se to vyrovnalo.
Ale pouze teoretizuju :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.10.2011 09:41  19830
Ale jo, ja nerikam, ze nebylo dobry, probuh. Jen rikam, ze se mi to zdalo dost tlusty, tak jestli to tak ma byt nebo jestli jsem neco delala spatne.
frakira 25.10.2011 09:41  19829
Tigodelam to stejne jako ty a nikdy mi to neprislo divne.. nevim, jak u tebe, ale u mych buchet je chutne i "testo", nejen napln :-D
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.10.2011 09:36  19828
To vim, to je tak nejak logicky :) Jen mi prislo, ze ta slepena strana byla moc tlusta.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.10.2011 09:36  19827
Onehdá jsem to někde študovala. Přesný postup balení si nepamatuju, ale pamatuju, že se to má tou "slepenou" stranou dát dolů.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.10.2011 09:20  19826
DotazJak balite buchty? Mate nejaky osvedceny postup? Myslim tim klasicke "honzovy buchty" - pred casem jsem je zkousela poprve, vse OK, jen mam pocit, ze jsem je mozna spatne balila, prislo mi, ze je na spodni strane moc velka vrstva testa. Mela jsem klasicke placicky, do kterych jsem dala napln a pak zmackla okraje k sobe, jako takovy mesec. Nekde jsem cetla, ze by se snad buchty mely nejak rolovat, ale to se mi moc nezda... Nebo je to takhle normalni? :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.10.2011 14:37  19825
Tak já nevím. Neuložila jsem si to. Pročítala jsem recepty na netu a ten, který mi přišel "nejpřitažlivější", jsem použila.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.10.2011 14:33  19824
zblunce [19823]: Jó, tak to já už nevím :) Zkusím najít.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 22.10.2011 14:28  19823
Anka [19819]: jalovec! ja jsem vedela, ze jsem na neco zapomnela :-)

jinak prosim, jak jsi delala tu safranovou omacku?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt