Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 1.11.2011 14:08  19845
Mimochodem, kdo nerad klasickou rybí polívku, ale ryby jinak rád, tak můžu vřele doporučit Halászlé.

Anka [19844]: Bať. Pangase nebrat. Taky jsem zastánce tradičního kapra, ale když by nebyl kapr, tak bych koukal po lepší čerstvý rybě.
Před časem jsem zkoušel pražmu na rozmarýnu a to nebyl úplně špatný nápad :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.11.2011 14:01  19844
Když ne kapra, tak už bych si koupila na tu slávu nějakou pořádnou rybu.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.11.2011 13:56  19843
Meli jsme ho zatim jednou, chteli jsme to zkusit. Mozna vymenime rybu.
ullicnik ullicnik 1.11.2011 13:55  19842
Místo toho polystyrenovýho pangase doporucuju cerstvou tresku.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.11.2011 13:52  19841
ziggy [19836]: Hovezi vyvar s jatrovymi knedlicky a rizky kureci, veprove, obalene file z pangase. Salat jen ja, takze stanny s chlebem.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2011 13:52  19840
.. a polívku taky nejím. Nějak se mi pocitově nelíbí to mlíčí a jikry. Tak si asi budu muset vařit svoji. Koprovku s bramborem a vajíčkem nebo zelňačku bílou. Nevíte, vydrží do vánoc uskladněná třeba dýně hokaido? Že bych udělala dýňovou? Mrazit další nechci, už tak mám plnej mrazák pro malou.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2011 13:50  19839
Doma jsme mívali řízky vepřový. A na vánoce v současnosti míváme jak kapří tak vepřový i kuřecí.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 1.11.2011 13:50  19838
U nás se dělá krom rybí polévky ještě hrachová.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.11.2011 13:45  19837
Ano, my ano. Máma nesnáší ryby, o to víc kapry a o to víc rybí polévky, u mě se ta nesnášenlivost věkem trochu zlepšila, brácha sní všechno a táta to miluje. Ale nikoho z nás by nenapadlo jíst na Štědrý den něco jiného než rybí polévku, obalovaného kapra, brsalát a bílou klobásu. Jsme silně konzervativní.
ziggy 1.11.2011 13:37  19836
Chci se zeptat - všichni na Štědrý den jíte rybí polívku a kapra se salátem? přemýšlím, že bych zavedla nějakou změnu.. manžel kapra nerad, já nerada obalovaný-smažený a rybí polívku svorně nesnášíme oba :-)

nejedete někdo nějaký alternativní menu? nechci jako celý Štědrý den trávit v kuchyni, takže nějlíp něco v troubě pečenýho .. zatím mě napadl akorát losos (když už bych měla zůstat u těch ryb), a alternativu k polívce mě moc nenapadá .. poradíte někdo prosím?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.10.2011 18:54  19835
koupila jsem topinanbury, mate nekdo inspiraci? teda krome se smetanou, jak je delal Ital :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.10.2011 11:20  19834
Nedelam, nemam ji moc rada, ale pro jistotu mam ulozeny tenhle recept, tak muzes zkusit:

Maková náplň: 250g mletého máku dát do hrnce, zalít trochou vody a přidat 2 lžíce rozpuštěného másla, vanilk.cukr+cukr moučku, rum (nebo příchuť), rozinky, citron.kůru, 2 lžíce povidel, 5 tlučených hřebíčků,
1/2 lžičky skořice, svařit.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.10.2011 11:10  19833
Buchty, ty si chci taky zkusit, ale už si to říkám hooodně dlouho. Zvládám zatím jenom koláče.

Jak děláte makovou náplň? Jsem ji tuhle dělala, vařenou v mlíce a nějak mi trhala těsto, asi byla moc mokrá, i když mi přišla hustá dost.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.10.2011 11:04  19832
Jo, taky jsem si rikala, asi jedine tak. :)
pavlajs pavlajs 25.10.2011 11:02  19831
add buchtyjediný co mě k tomu napadá, protože jsem to dělala jako Tigo a taky jsem měla dole hodně těsta a nahoře tenkou vrstvičku ...
že by se ty placičky udělaly s tenčím okrajem a jak by se pak k sobě stiskly, tak by se to vyrovnalo.
Ale pouze teoretizuju :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt