Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 14.5.2013 20:55  2000
Susan: Bylo to na náměstí, neznám to tam, ale budu se tam sem tam objevovat, tak prosím prosím link, rád zajdu a vyzkouším.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 14.5.2013 19:48  1999
Ano prosim.
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 14.5.2013 19:46  1998
Děkuji, sluníčka. (cmuk)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.5.2013 19:43  1997
Naopak doporučuji Café Society v Nymburce. Místně se tomu říká "U Alfyho" (podle majítele).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.5.2013 19:42  1996
Jehudit [1995]: Souhlas.
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 14.5.2013 19:18  1995
Hele, odebral by někdo Ebel z doporučenejch podnikå? Já bych ze své pozice laika řekla, že už tam nepatří... (Viz zkušenost Vandy, Anky a mrcose.)
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 14.5.2013 19:09  1994
ulicnikV Táboře je jen jedna cukrárna na Pražské ulici, kde dostaneš dobrý kafe. Žádná hospoda, ani jiný podnik nemají nic pitelného.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 14.5.2013 18:06  1993
Tohle je fakt smutný.
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 14.5.2013 18:00  1992
Borrasca [1991]: ježiš to je hrozný... dobrý kafe nadosah a přece tak daleko :(
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 14.5.2013 17:57  1991
naše organizace má školicí centrum, kde maj opravdu profi stroj, kategorie 100 tisíc a víc a obsluha by zasloužila zpřelámat hnáty. Do páky dávaj ty nejlacinější sračky, rovnou lžičku, ani gram víc a výsledek je cosi jak vylouhovaný smradlavý fusekle. Když si člověk chce dát cosi jako kafe, tak musí do automatu na instant. K pláči.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 14.5.2013 16:02  1990
ullicnik [1988]: Ale když ty mašiny vypadaj tak profi... ;)
Jinak by mnohem lepší službu mnohde udělala mašina, do který se nasype zrní a pak se zmáčkne čudlík. Kvalita zrní je taky kolikrát druhořadá věc, když se pokurví příprava, tak måžeš mít super zrní, ale kafe bude hnusný. Pak je jasný, že dražší zrní jsou vyhozený peníze.
A våbec, buď rád, že nedostaneš turka do duritky :))
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.5.2013 15:42  1989
tak
ullicnik ullicnik 14.5.2013 15:39  1988
To mě fakt dojímá, že v každý knajpě maj páku za 50 litrå a nemají ani tu sebemenší chuť udělat z toho normální kafe, jaký ta páka hravě zvládne. Navíc to dělaj ze surovin, ktery stojej za kulový.
ullicnik ullicnik 14.5.2013 15:36  1987
OK, tak já v neděli v Táboře:

Já: Dám si espresso
O: malý nebo velký
Já: nerozumim
O: no, velký espreso nebo piccolo
Já: nevim co je piccolo, chtěl bych něco kolem 25ml kávy, takže mi přineste to čemu řikáte malý

taky čuměla jak vejr

Bylo toho cca o 15ml víc, bylo to hořký, takže spálený a určitě i starý zrní
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.5.2013 14:57  1986
mrcos [1985]: Já školím, kudy chodím.

Já: "Dala bych si espresso. Do jak velkého hrnečku ho děláte?"
Obsluha chvíli hraje pantomimu, pak se doluvíme, že bude lepší, když mi ten hrnek ukáže.
Já: "A menší máte co?"
Obsluha: "Tak pak už jen piccolo." (Ukáže hrnek.)
Já: "Takže espresso. To, čemu říkáte piccolo, je ve skutečnosti espresso. Velikost piccolo våbec neexistuje. Menší už je pak jen ristretto a to je ještě mnohem menší, než to vaše piccolo."
Obsluha: "No my presso děláme do tohohle hrnku." (Ukáže české presso.)
Já: "To není espresso. Tak já si dám jedno espresso."
Obsluha zmatený pohled, evidentně už våbec neví, co teda chci.
Já: "Do toho hrnku na vaše piccolo."

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt