Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.11.2011 19:50  19883
TipKdo občas ulítne na Nutelle, ale je na něj příliš sladká, možná by mu to mohlo chutnat: V Bille jsem na zkoušku koupila skleničku něčeho, co nese značku BRINKERS a jmenuje se to Chocolate Symphony No2 - Dark Chocolate - Créme. 270 g za 59 Kč. Má to 30 % kakaa a není to marné.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.11.2011 19:18 - Oblíbené kluby (13:53) 19882
jsem dneska dělala k obědu telecí plátky - okořenit grilovacím, opéct na oleji, vyndat a dát do zapékací misky. Na pánev hodit pokrájenou bílou část jarní cibulky, kapary (mám Alnatura z DM a přijdou mi vynikající, jemnější, ne tak agresivní), poprášit hladkou moukou, lehce zasmahnout a zalít vodou, udělat hustší štávu, přidat trochu rozmarýnu, nalít na maso. Na to přidat plátky brambou (předem jsem je předvařila), brambory prokládala zelenou částí jarní cibulky a nakonec vše zalila smetanou (půl na půl zakysanou a cremefine na vaření) ochucenou solí, pepřem a grilovacím kořením a nechat vše tak dvacet minut v troubě. Moc to chutnalo :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.11.2011 19:01  19881
Já mám v mrazáku daňčí maso. Akorát nevím, z jaké části daňka. Je něco, co by se mělo udělat se zvěřinou před její úpravou? Nechat nějak vyčichnout nebo naložit nebo tak něco? Nikdy jsem nepracovala s takovýmhle masem. Jestli to teda taky neskončí v guláši.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.11.2011 18:13  19880
Zítra budu prvně páchat guláš. To jsem teda fakt zvědavá. Už jen zvolit správný recept je fuška, je to jako se svíčkovou.

Líbí se mi Scalexův recept, tak možná zkusím ten. Jen doufám, že se tu do té doby Scalex zjeví a odpoví mi na pár otázek :)
ziggy 9.11.2011 11:44  19879
Shelle: tka to naházej šunku, sýr, na to ten špenát, dochut, zabal, potři vajíčkem,posyp hrubou solí a peč .. to je asi nejrychlejší..
pavlajs pavlajs 9.11.2011 09:23  19878
Shelle 19877Mám moc ráda špenát a tak bych ho cpala klidně všude. Do salátů, omáček, jogurtu na slano ... pod cokoli s cibulí a česnekem - to bych zachovala všude ten česnek ....
Třeba toto
nerozumim obratu "moc špenátu" :-) špenátu není nikdy dost :)

a co ho dát zmrazit - já vím, co udělá po vytažení a rozmrznutí, ale pak by se dal zpracovat právě do zmiňovaných věcí.
shelle Shelle - Good Service 8.11.2011 21:37  19877
ziggy [19875]: Tak na tohle moc nejsem. A neni to tak 'rychle'.

Ja totiz kdyz koupim velky spent, tak ho casto hend nespotrebuji a pak ho musim vyhodit. Doby, kdy jsme kazdy den delala misu salatu, jsou pryc :( Delam takovy iransky dip, ale ten si jim take sama. A zobat ten speant samotny me neba teda.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 8.11.2011 15:01  19876
frakiraHm, ale hezky to zrovna nevypadá :-)
ziggy 8.11.2011 14:28  19875
před časem jsem narazila na tohle: http://hobby.idnes.cz/maso-zapecene-v-listovem-teste-zustane-krehke-a-stavnate-pes-/hobby-domov.asp?c=A110218_095758_hobby-domov_mce
a neni to marný ..
shelle Shelle - Good Service 8.11.2011 14:09  19874
Delate nekdo neco zajimaveho a rychleho z listoveho spenatu?
frakira 8.11.2011 13:06  19873
valkilmama rikala, ze mela na ty jahodove knedliky normalne recept v jedne stare kucharce..
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 8.11.2011 12:03  19872
kvitkoJahodové knedlíky!!!! Brr..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 8.11.2011 11:57 - Oblíbené kluby (13:53) 19871
kvitko [19870]: jeden z nejrozumnejsich clanku na toto tema... vcetne penezniho srovnani apod :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 8.11.2011 09:58  19870
Vitalia.cz také podlehla kouzlu MMB
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.11.2011 19:26  19869
Madlenky

150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
250 g másla (ja dala trochu min, asi 200 g)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
6 vajec
200 g cukru krupice
citronová šťáva + kůra z půlky citronu (priste dam asi z celeho, mam rada kyselejsi, tohle tam nebylo skoro citit)


Vyšleháme celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Po částech a za stálého šlehání přidáváme rozpuštěné vlažné máslo. Po důkladném zašlehání přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem.
Těsto plníme do 3/4 formiček, pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, přibližně 20 - 25 minut.
Pro ozvláštnění chuti můžeme přidat do těsta například kokos nebo čokoládu na vaření nasekanou na kousky.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt