Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
coated Coated Nezapomeň, že tvůj sen - se zdá jen tobě 1.12.2011 21:35  20028
V pondělní MF byl tenhle recept, dole odkaz, jsou tam i další

Rumovo-ořechové měsíčky s rumovou polevou

Příprava: 20 minut + 12-15 minut pečení + doba na dokončení

Na 1 plech

* 150 g másla
* 150 g moučkového cukru
* 1 žloutek
* 2 lžíce rumu
* 150 g mletých vlašských ořechů
* ze 4 bílků sníh
* 80 g hrubé mouky

Na polevu:
* 3 žloutky
* 3 lžíce rumu
* 2 lžíce citronové šťávy
* 130 g moučkového cukru
* 1 vanilkový cukr
* 2 lžíce čokoládového zdobení z hořké čokolády

1. Změklé máslo, moučkový cukr, žloutek a rum třeme nebo šleháme do husté světlé pěny. Vmícháme mleté ořechy a pevný sníh z bílků s prosátou moukou. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou nebo vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečeme do růžova asi 12-15 minut. Těsto nesmíme vysušit, plech vyndáme z trouby, jakmile těsto začne po okrajích zlátnout.

2. Než se plát těsta upeče, připravíme si polevu. V misce šleháme žloutky, rum, citronovou šťávu a oba cukry, dokud poleva nenabude a nezhoustne. Je-li poleva příliš hustá, přidejte pár kapek horké vody nebo citron. šťávu. Polevu rozetřeme ihned po vyjmutí z trouby na horký plát těsta,posypeme čokoládovým zdobením a necháme ztuhnout. Potom ostrým malým kulatým tvořítkem nebo skleničkou vykrajujeme v řadách za sebou měsíčky. Polevu však nenecháme přeschnout, pak se totiž při vykrajování láme.

Tip
Místo čokolády polevu ihned posypte mletými vlašskými ořechy, nechte ztuhnout a vykrajujte měsíčky. Máte-li rádi sladší cukroví, rozetřete na ještě teplé těsto polevu z 300 g moučkového cukru, 80-100 ml rumu a trochy horké vody. Chcete-li polevu hodně bílou, použijte bílý rum.

Zdroj: http://ona.idnes.cz/vanocni-kucharka-opile-cukrovi-z-rumu-konaku-a-jinych-likeru-prx-/recepty.aspx?c=A091126_144551_recepty_ves
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 1.12.2011 21:06  20027
Opilého Izidora děláme jako buchtu, ne nepovažuju za cukroví, rchlé rumové pralinky... moooc vtipné. a vosí hnízda...no to nevim.

Další tipy?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.12.2011 21:00  20026
Vosí hnízda s hodně rumem:-)
pavlajs pavlajs 1.12.2011 20:46  20025
:-DRYCHLÉ RUMOVÉ PRALINKY:

Suroviny:

2 kg dutých čokoládových figurek, 1 litr kvalitního rumu

Postup:
Vezměte dutou čokoládovou figurku a ukousněte jí hlavu.
Do takto vzniklého otvoru nalejte rum a ihned konzumujte.
A PAK ŽE VÁNOČNÍ CUKROVÍ ZABERE SPOUSTU ČASU !!

Tak Vám držím pěsti, aby se letošní cukroví povedlo...

Dovoluji si recept zjednodušit a zlevnit, a to tak, že napeču
rumové pralinky bez čokolády, čili hrknu si rumu přímo z flašky.

Když zvolím správné dávkování, tak budu mít pocit, že je na
vánoce i uklizeno, že jsou lidé kolem milí a konečně si užiji
svátky pohody a klidu .


shelle Shelle - Good Service 1.12.2011 20:39  20024
Opilci od Petiny maminky. Akorat nemuzu najit recept, co mi tu nechala v lete.

Pry se tomu snad i rika opily Isidor.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 1.12.2011 20:37  20023
dotaz - vánoční cukroví s rumemProsím prosím o radu. Nemáte někdo recept na nějaké dobré osvědčené rumové cukroví znám jen nepečené rumové kuličky, ale chtěla bych ještě něco jiného...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.12.2011 20:29  20022
Tigo [20021]: dej vedet vysledek... ten recept s kozim syrem vypada moc zajimave...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.12.2011 20:18  20021
Zitra udelam dalsi pokus :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.12.2011 20:18  20020
MrMar [20018]: Hodne podobne, jen ty brambory jsou bez slupky.
shelle Shelle - Good Service 1.12.2011 18:58  20019
Uz s tim prestante, mam hlad!
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 1.12.2011 18:26  20018
Tigo [20012]: http://www.greenkitchenstories.com/potato-pizza/
Něco takového? Nechávaj brambory docela dlouho ve vodě, asi aby se odškrobili či co... Přinejhorším bych už nakrájené plátky krátce povařil (blanšíroval)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 1.12.2011 18:24  20017
ja bych prvni platkoval a pak varil
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.12.2011 17:41  20016
Uaa, to umru hlady :-D
Holt bude pokus/omyl :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.12.2011 17:06  20015
Tigo [20014]: tak ja se ti priste zeptam... uz dlouho rikam, ze se mi po ni styska a ze mam na ni chut, tak treba na ni nekdy pristi tyden vyjde cas :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.12.2011 16:49  20014
A jak dlouho zhruba predvaret, aby to pak jeste slo pekne naplatkovat?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt