Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.12.2011 22:42  20089
No, čočková je už ze svý podstaty vegetariánská :)
Máslo (nebo pokud to vadí, tak olivový olej), osmažit cibuli do sklovita, na to na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), osmahnout i tu, přebranou a propláchnutou čočku k tomu, zalít vodou, osolit, přidat kari a majoránku, vařit. nakonec přidat prolisovaný česnek. A pokud zahuštěnou, tak stačí udělat noky z polohrubé mouky, vody a trochy soli a oleje (může se přidat bylinková sůl). To těsto na noky ne příliš husté, aby z toho nebyly broky.
chasseur chasseur 15.12.2011 21:58  20088
Potřebovala bych nějaký jednodušší recept na vegetariánskou čočkovou polívku, poradíte?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.12.2011 19:44  20087
hmmm tak ted jsem objevila tohle - ale dneska jsem to v Luxoru nevidela :-(
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.12.2011 19:36  20086
my prave nasim koupili s predstihem troubu, tak jsem jim chtela pod stromecek zabalit kucharku - a na sladke vubec nejsou :-)
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 15.12.2011 19:33  20085
do trouby nevím,ale měla jsem "remoskovou" kuchařku,tam byly převážně pečené a zapaečené pokrmy.....ale kde je jí konec!? :-(
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.12.2011 17:45  20084
Existuje nejaka kucharka zabyvajici se jen pokrmy z trouby? Neco jako pecene a zapecene pokrmy?
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 15.12.2011 11:20  20083
gvi [20082]: to melo jit do vtipu a ne sem, ne? :)
gvi 14.12.2011 20:59  20082
Když Fisch and Chips nejsou k jídlu, co s nimi jde dělat?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.12.2011 10:33  20081
napsal bych spíš "kokosky" :-)

Letos se žena poprvé rozhodla péct cukroví,na mojí objednávku jen 4 druhy, malej ted nechce jíst nic jinýho:-)
ullicnik ullicnik 13.12.2011 10:27  20080
Aha. Já myslel, že problém byl v Kokosu.
zvladamdost zvladamdost 13.12.2011 10:24  20079
Díky za radu ale v tom jsem se ztratila, vygooglilo se toho dva miliony třista.... tak kdyby měl někdo tady chvilku a dal mi svůj osvědčený, vyzkoušený recept, byla bych mu vděčná.
ullicnik ullicnik 13.12.2011 10:20  20078
Napiš do googlu "kokosové cukroví".
zvladamdost zvladamdost 13.12.2011 09:48  20077
Ahoj všem... potřebovala bych nějaké osvědčené recepty na vánoční kokosové cukroví.....když jsme zadala do vyhledávače kokos tak mi vyplulo tisíce příspěvlů od nebo pro autora Kokose ale žádnej recept. Pomůžete mi tu?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.12.2011 15:37  20076
phannytaky jim roastbeef jen studený, ale i ze studeného tekla po vypnutí ihned po dosažení 56 šťáva.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.12.2011 15:28  20075
vinyl [20067]: Ono jde hlavně o čas. Tu trobu můžeš klidně vypnout, jen to maso nechat hodinu po upečení odpočinout, aby se ta šťáva mohla zpátky vsáknou do masa. Osobně mám teda nejraději roastbeef studený, takže ho z trouby nikdy nekrájím.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt