Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
chasseur chasseur 5.1.2012 15:28  20280
Dá se to tak říct. :)
shelle Shelle - Good Service 5.1.2012 15:27  20279
chasseur [20277]: Ty ted nejak jedes v polevkach nebo se mi to jen zda?
chasseur chasseur 5.1.2012 15:27  20278
Jo, a taky krapet smetany.
chasseur chasseur 5.1.2012 15:26  20277
Včera večer jsme vařily se spolubydlou veselou polívku brokolicovou - výborná! Bílé víno skončilo nejen v polévce, ale i v nás (každopádně při vaření aspoň zahřeje a přinese inspiraci), sůl, muškátový oříšek, bobkový list, něco celého pepře, později česnek (hodně), snesl by se možná i brambor a cibule, ale nedaly jsme je tam, povařily, přidaly sýr, nechaly rozpustit, poté rozmixovaly na sr... krém a snědly s topinkou posypanou strouhaným parmezánem. Klidně i v polévce utopenou.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.1.2012 14:04  20276
nula [20243]: Do té NDRácké ještě patří dobrá klobása typu čabajka a dobrá jemný párek na kolečka.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.1.2012 14:03  20275
Vývar z játrovejma knedlíčkama mi taky chutná víc drihej den, ty knedlíčky pustěj do vývaru chuť.

jannovak jannovak Aldebaraňané necestují v raketách, - nýbrž naopak, rakety v nich... 5.1.2012 13:55  20274
Je lepší spíš ten guláš znovu krátce vařit než ho jen ohřát na správnou teplotu, řekl bych. Ale to asi máte na mysli...
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 5.1.2012 12:47  20273
vinyl [20270]: myslim, ze to nekde psal cuketka - ze to maso vsakne neco z omacky je pak lepsi :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.1.2012 12:39  20272
Ted tu mam kvetakovou, taky lahoda.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.1.2012 12:33  20271
vinyl [20267]: Třeba polévky snad vždy víc chutnají druhý den. Vývar, zelňačka (ta obzvlášť), fazolačka... Ty chutě se krásně proleží.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.1.2012 11:33  20270
TessienNerozumím, co myslíš, že je to masem. Jinak to, že je zlepšení dáno rozležením a lepším propojením ingrediencí jsem myslel, že je jasný, ohřívání jídlu jen škodí.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.1.2012 11:17  20269
I bramborovy salat :)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 5.1.2012 11:16  20268
vinyl [20267]: v pripade toho gulase je to IMO spis masem. Ale je fakt ze docela dost ruznych omackovych jidel je lepsi druhy den, ale to je IMO ne tim, ze jsou ohrivana, ale tim, ze se to necha "rozlezet".
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.1.2012 10:32  20267
Asi záleží na typu omáčky/polívky. Když se nad tím zamýšlím, možná to platí o takových, které jsou zahušťované moukou. Pro pasírované, mixované nebo redukované to dle mého neplatí.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.1.2012 10:27  20266
Gulas, polivcicky, omacky, jojo, lepsi odlezele.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt