Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2012 22:45  20313
kvitko [20308]: Odvahy netřeba. Na tom není co zkazit. Když to svede i dědek jako já...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2012 22:44  20312
misulina [20307]: Ad pomalý hrnec - ten bych naopak rád měl vybavený termostatem, pak bych si ho možná i koupil.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2012 22:39  20311
misulina [20307]: Ale ano, lidová tvořivost asi nemá meze... Já se přikláním spíš k tomu konzervativnímu řešení - mimo jiné i proto, že si myslím, že ta pružina ve formě zajistí spolehlivé slisování šunky.
Jen mě překvapuje, že jsem nikde nenašel zmínku o možnosti vařit to v mlíkáčku. Nějaký domácí kutil na to dokonce sehnal i jakýsi termostat kterým udržuje teplotu vypínáním vařiče :o)) To mi přišla docela síla ač jsem technik a účelným novátorským řešením se nebráním.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2012 22:34  20310
triss [20309]: No, jak vidím, jsou lidi, kteří v zájmu zdravé výživy mají raději botulotoxin než dusičnan draselný. Blbý je to, že i návod přiložený k šunkovaru předpokládá použití pouhé soli. Možná bylo období, kdy praganda nebyla na trhu...?
triss triss 6.1.2012 22:08  20309
Donuts [20303]: Takže raději budeš riskovat otravu botulinem? To fakt není sranda a kontaminaci nejde zabránit.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.1.2012 17:04  20308
V jednom dílu Jste to, co jíte byl účastník, co tam vařil šunku. Pěkné to bylo a asi i dobré, ale na to zkoušet to nemám zatím odvahu ani chuť:-)
misulina misulina 6.1.2012 13:45  20307
RoyalNa netu jsem našla diskuzi, kde vařili v pomalém hrnci, troubě a tak různě:-) Bez formy to šlo - i do toho tlačenkového "střeva" jsem to nacpala, že to pak drželo po kupě. Spíš ta teplota no. Na troubě se dá nastavit. Musím se zase někdy dokopat.

Jinak o snězení nemám strach. Dá se to hodit na mrazák, udělat pizzu, šunkofleky.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2012 22:43  20306
zblunce [20301]: Já dělám křupavější. A občas se skořicí.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2012 22:15  20305
Donuts [20303]: Důvod? (Tys nikdy nejedl uzené, klobásy či šunku z krámu?)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2012 22:13  20304
misulina [20300]: Nevím, jak bych to dělal v troubě. A na indukci to nejde (hliník). No, ta forma (s pružinou) je asi nezbytná. Kdyžtak vař v hrnci a vychytej to, aby se nevařilo - jen odskakovaly bublinky.
donuts Donuts Support your right to arm bears - The Stinky Donuts 5.1.2012 22:12  20303
Teda dobrovolne si do neceho nasypat pragandu to mi fakt hlava nebere.
shelle Shelle - Good Service 5.1.2012 22:10  20302
zblunce [20297]: Ja se teda ptam, ale stejne to nemam kde susit :)

Royal [20299]: Sunkofotky pekne. Pro nas by to teda nebylo, kdyz pominu nacini, tak bychom to asi nesnedli vcas.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 5.1.2012 22:06  20301
Royal [20298]: takove gumove :-)
misulina misulina 5.1.2012 22:06  20300
RoyalVařila jsem v tlačenkovém pytlíku v pomalém hrnci.. Ale už mám domluveno s kolegou, že mi půjčí formu a zkusím to třeba v troubě. Nebo jde mlékovar i na indukci?:-) Nevím, nenapadlo mě ho na toto shánět:-) Máti má stařičký hliníkový..
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2012 21:58  20299
Ještě k šunceDobrou fotodokumentaci má tenhle borec:

http://jindrich-tyn.rajce.idnes.cz/sunkovar.sunka.recept-na-sunku.jak-na-sunku.sunky.veprova-kyta.sunkovar.sunka.cz/

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt