Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 8.1.2012 10:16  20323
Denise [20320]: takove misticky z listoveho testa, koupene uz davno jako polotovar, v tom tunakova pomazanka...
denise 7.1.2012 23:50  20322
Royal - prosím tě, jak se dává do toho šunkovaru sáček ? Já jsem to dělala /asi blbě/ zatím jednou a šunka se mi trochu dělila a po vychlazení mě tam zbylo trochu tekutiny, myslela jsem, že to zrosolovatí. Jako bývá šunka v plechovce. Nekazila se, neměla šanci díky bleskové konzumaci.
shelle Shelle - Good Service 7.1.2012 23:42  20321
To je jedno, co to je. Horsi je, ze mam ted z toho HLAD!
denise 7.1.2012 23:41  20320
zblunce:
Co je to kulatý s hroznovým vínem ? Sladký nebo slaný ?
shelle Shelle - Good Service 7.1.2012 23:16  20319
zblunce [20316]: Hned bych se na to vrhla.
nula nula všetko je tak, ako má byť 7.1.2012 22:29  20318
zbluncemáš fajn dlhý stôl, je dlhší, ako náš v najroztiahnutejšej verzii. A studená kuchyňa vyzerá dobre. :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.1.2012 21:50  20317
vypadá to jedle :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.1.2012 21:45  20316
Muj silvestrovsky catering :-)
triss triss 7.1.2012 18:48  20315
Royal [20310]: tak ono to bez dusitanu jde, ale musí se to velmi rychle spotřebovat, podle poznatků se prý ta bez dusitanů hodně rychle kazí
misulina misulina 7.1.2012 12:24  20314
RoyalNo já pomalý hrnec moc nepožívám, holt u nás je to spíše o tom - "Co si dáme? Ok, tak já to jdu koupit." a není čas na to to promýšlet několik hodin dopředu, ale asi na to také brzy dojde..

Jinak určitě to s tou pružinou zkusím, ale mě to drželo po kupě i
tak:-) A v receptu taka byla jen obyč sůl..
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2012 22:45  20313
kvitko [20308]: Odvahy netřeba. Na tom není co zkazit. Když to svede i dědek jako já...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2012 22:44  20312
misulina [20307]: Ad pomalý hrnec - ten bych naopak rád měl vybavený termostatem, pak bych si ho možná i koupil.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2012 22:39  20311
misulina [20307]: Ale ano, lidová tvořivost asi nemá meze... Já se přikláním spíš k tomu konzervativnímu řešení - mimo jiné i proto, že si myslím, že ta pružina ve formě zajistí spolehlivé slisování šunky.
Jen mě překvapuje, že jsem nikde nenašel zmínku o možnosti vařit to v mlíkáčku. Nějaký domácí kutil na to dokonce sehnal i jakýsi termostat kterým udržuje teplotu vypínáním vařiče :o)) To mi přišla docela síla ač jsem technik a účelným novátorským řešením se nebráním.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2012 22:34  20310
triss [20309]: No, jak vidím, jsou lidi, kteří v zájmu zdravé výživy mají raději botulotoxin než dusičnan draselný. Blbý je to, že i návod přiložený k šunkovaru předpokládá použití pouhé soli. Možná bylo období, kdy praganda nebyla na trhu...?
triss triss 6.1.2012 22:08  20309
Donuts [20303]: Takže raději budeš riskovat otravu botulinem? To fakt není sranda a kontaminaci nejde zabránit.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt