Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 11.1.2012 14:06  20353
Tak on to treba MrMar chce pripravit pro jine na ochutnani.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.1.2012 13:58  20352
Užívala jsem si celkem v řecku, kde jsem se neustále cpala jehněčím, kůzlečím a tak. A nakonec mi ten jejich Mythos i chutnal :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.1.2012 13:57  20351
vinyl [20349]: I po týdnu v Itálii jsem obvykle domluvená s mámou, že přijedu a bude kachna nebo tak něco. Italská kuchyně je pro mě takový jeden velký fastfood. Chutný, ale fastfood.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 11.1.2012 13:52  20350
Tak já na Zélandu měla problém narazit na něco, co by se vůbec dalo jíst. ;o(
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.1.2012 13:10  20349
jj, na dovolený jim taky to jejich, ale po týdnu či 14 dnech už se děsně těším na naše pivo a pečená žebra nebo koleno. MrMarovi asi na Zelandu už začalo lízt jehněčí krkem :-)
denise 11.1.2012 12:43  20348
Jak jsi tam dlouho, že se ti stejská po knedlíkách ? Já jím v cizině vždycky to jejich, v rámci výzkumu.Pravda je, že jen o dovolené.
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.1.2012 17:17  20347
Shellemyslím, že to nevadí, ja aj tak dávam častejšie polohrubú. A ak je tam len hladká múka, tak sa dá zmiešať s trochou detskej krupice alebo použiť aká je. Ten sneh to nad¾ahčí.
shelle Shelle - Good Service 9.1.2012 17:10  20346
nula [20345]: Ale on tam pravdepodobne hrubou mouku nema.
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.1.2012 17:07  20345
MrMarmôžeš skúsiť aj hrnkové knedle:
Múka hrubá 1 hrnček
Plnotučné mlieko 1 hrnček
Vajcia 2 ks
Rožok 2 ks (príp. bageta alebou toustový chlieb na kocky)
So¾ štipka
Bravčová masť ny vymazanie hrnčekov, prípadne maslo, alebo rastlinný tuk.
Do misy dáš múku a mlieko, pridáš žåtky a so¾. Poriadne premiešaj. Do tohto riedkeho cesta pridáš na kocky nakrájané rožky (toustových chlebov by som dala tak 5 ks a nakoniec vmiešť tuhý sneh z bielkov. Cca 4 hrnčeky vymastíme rukou masťou a do každého nalejeme cesto do 3/4 hrnčeka. Postavíme ich do kastróla s vodou, ktorá tiež siaha asi do 3/4 hrnčekov. Prikryjeme a varíme cca 30 minút. Potom hrnčeky vyberieš chví¾u nechaj vychladnúť, až otom vyklopíš a nakrájaš, dajú sa ¾ahko krájať aj niťou.
Na obmenu niekedy pridám do cesta aj vňaťku s jarnej cibu¾ky alebo petržlenu, prípadne prerastenú slaninku nakrájanú na malinké kocky.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.1.2012 14:14  20344
Shelle [20335]: Možná, že barva je jen důsledkem množství dusitanu draselného? Nevím.
triss triss 9.1.2012 11:58  20343
Shelle [20335]: můžou být, nemusí, on methhemoglobin (snad jsem se strefila do správného komplexu) může být dost intenzivně barevný
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.1.2012 11:42  20342
MrMarutřít tak 50g másla se dvěma žloutky, smíchat s na kostky nakrájeným usušeným pečivem a zesklovatěnou cibulkou, může být i čerstvá petrželka, sůl, pepř, zapracovat sníh. Pomocí folie vytvarovat 2 válečky, do folie je zabalit a 20 minut dělat na páře.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 9.1.2012 11:36  20341
vinyl [20339]: směl bych prosit o recept? :-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 9.1.2012 11:36  20340
právě, mouku tu maj kdovíjakou :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.1.2012 11:31  20339
tessknedlíky dělám bez mouky :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt