Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.1.2012 16:32  20361
Spíš doceňuji jiný styl kuchyně.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.1.2012 15:55  20360
ankaasi jsi neměla štěstí :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.1.2012 15:26  20359
vinyl [20356]: I když jsem docela poctivě koukala na Itala, i když jsem se xkrát pokusila dát si něco jiného než těstoviny (pizzu jím jen v krajní nouzi), nikdy jsem nebyla ničím zrovna ohromena. Ať už receptem nebo pak v restauraci kvalitou zpracování masa. (A to myslím průměrné české "italské" restaurace i ty průměrné v Itálii.)
nula nula všetko je tak, ako má byť 11.1.2012 14:35  20358
aha a polievka bola skvelá zuppa pavese
nula nula všetko je tak, ako má byť 11.1.2012 14:33  20357
AnkaTak mne ako taliansky fastfood príde len tá pizza a musím povedať že som si ich kuchyňu fakt vychutnala. Pizza síce dobrá, ale tú až tak nemusím. Kulinárskou lahôdkou bol obed blízko Pompejí, kde nás rozmaznával starý majite¾ a kuchár ve¾mi sympatickej reštaurácie okrem skvelých antipasti nám urobil prastarý neapolský recept, hovädzie ragú, ktoré sa vraj varí nieko¾ko hodín a podáva sa s cestovinami rigatonni, bolo to fantastické.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.1.2012 14:18  20356
Anka"Italská kuchyně je pro mě takový jeden velký fastfood"

Nesmíš jíst jen těstoviny a pizzu, italská kuchyně je úžasná, překvapuje mně, že to v klubu o jídle musím říkat!
denise 11.1.2012 14:16  20355
Bože ty bufetový stoly v Řecku, musela jsem ochutnat všechno, ale nebylo už místečko / v bříšku/ a chutnalo mi i v Tunisu ty jejich masíčka a omáčky a palačinky s čokoškou. Jednou mi naštvali v Itálii, kde byl hotel s č e s k o u kuchyní.
Knedlo vepřo v tom vedru. Večer jsem pak mlsně obcházela jejich tržiště s různýma italskýma pochoutkama ale byli jsme bohužel nacpaný a když jsem neodolala, tak mi pak bylo těžko.
shelle Shelle - Good Service 11.1.2012 14:07  20354
Mne teda ceska kuchyne jako takova vylozene nechybi, kdybych do konce zivota uz nesnedla zadny knedlik, tak me neubyde, ale spis mi chybi chleba nebo kolace, romadur, syrecky a tak.
shelle Shelle - Good Service 11.1.2012 14:06  20353
Tak on to treba MrMar chce pripravit pro jine na ochutnani.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.1.2012 13:58  20352
Užívala jsem si celkem v řecku, kde jsem se neustále cpala jehněčím, kůzlečím a tak. A nakonec mi ten jejich Mythos i chutnal :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.1.2012 13:57  20351
vinyl [20349]: I po týdnu v Itálii jsem obvykle domluvená s mámou, že přijedu a bude kachna nebo tak něco. Italská kuchyně je pro mě takový jeden velký fastfood. Chutný, ale fastfood.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 11.1.2012 13:52  20350
Tak já na Zélandu měla problém narazit na něco, co by se vůbec dalo jíst. ;o(
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.1.2012 13:10  20349
jj, na dovolený jim taky to jejich, ale po týdnu či 14 dnech už se děsně těším na naše pivo a pečená žebra nebo koleno. MrMarovi asi na Zelandu už začalo lízt jehněčí krkem :-)
denise 11.1.2012 12:43  20348
Jak jsi tam dlouho, že se ti stejská po knedlíkách ? Já jím v cizině vždycky to jejich, v rámci výzkumu.Pravda je, že jen o dovolené.
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.1.2012 17:17  20347
Shellemyslím, že to nevadí, ja aj tak dávam častejšie polohrubú. A ak je tam len hladká múka, tak sa dá zmiešať s trochou detskej krupice alebo použiť aká je. Ten sneh to nad¾ahčí.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt