Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
margot margot 13.1.2012 19:20  20399
O Silvestru jsem se bavila s mladým americkým párem, kteří byli unešení z naší hořčice. Obyčejná plnotučná nebo krémžská v kelímku za pětikačku - prý nejkvalitnější a nejlepší hořčice. A když jim přijeli rodiče, prý jim jako lahůdku servírovali náš vynikající chleba s hořčicí.:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.1.2012 15:16  20398
Ani žádnou krupici nebo tak něco? Třeba by to šlo použít taky.
nula nula všetko je tak, ako má byť 13.1.2012 09:29  20397
MrMaride to aj z hadkej, oskúšané. Môžeš do toho prípadne pridať trochu strúhanky.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 13.1.2012 00:05  20396
nula [20389]: Sice nepotřebuju pařák, ale potřebuju hrubou mouku, což je o dost větší problém :-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 13.1.2012 00:02  20395
vinyl [20386]: Bohužel, zrovna se nastěhovali do Aucklandu a nouzově vzali byt, kde je akorát dvouplotýnkovej vařič :-( Všechno ostatní maj ještě v Queenstownu a až se přestěhujou znova, tak si to tam dovezou...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.1.2012 18:20  20394
Chléb a sůl, tím šéfkuchaře pohostíš:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.1.2012 14:03  20393
Já vím, že moje chladnost k italské kuchyni většinou vzbuzuje údivu :)
(Netvrdím, že jsem ochutnala vše! Ale prostě nikdy jsem si z ničeho nesedla na zadek.)
denise 12.1.2012 13:52  20392
Netušim, že je to tááák české jídlo. Za mýho mlada se cestovat nemohlo.
shelle Shelle - Good Service 12.1.2012 13:18  20391
Denise [20390]: Ty znas kazde typicke jidlo, co je v cizine k mani?
denise 12.1.2012 13:13  20390
Bramborák miluju, to se divím, že ho v cizině neznají. A do bramboráku jdou vkládat nebo zapíkat různá masíčka, spoustu variant.
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.1.2012 10:38  20389
MrMarna tie hrnkové knedle nepotrebuješ parák. Ja to dávam aj do takého fóliového rukávu na tlačenku, alebo môžeš do obrúsku a varíš vo vode.
Ale bramborák je dobrý nápad :)
chasseur chasseur 12.1.2012 10:28  20388
mikrovlnka mi nesmí přes práh
frakira 12.1.2012 08:46  20387
"peceni" v mikrovlnce vyzkouseno a nebudu ho opakovat ;-))
S tvarem jsem spokojena (zustalo to v kosiccich, takze ty pripadne diry stejne nejsou videt), ale ten syrovy vzhled mi dost vadi (na fotkach ho nevidim). Kazdopadne rozhodne nebyl problem, ze by to nemel kdo snist.. (ceho jsem se bala, protoze ja ted takove veci nejim)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.1.2012 08:43  20386
MrMar: A nemá profi kuchař doma parní troubu?

Anka: Jaak není založená na mase?? Nebudu tady vyjmenovávat všechny masové pokrmy italské kuchyně, ale zmíním svoje oblíbené ossobucco. Nejlépe se šafránovým rizotem. Jak mám "české hotovky" velmi rád, tak tohle je prostě o několik tříd výše.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 12.1.2012 04:28  20385
Shelle [20384]: to ne, ale ty místní jsou docela dobrý...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt