Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 15.1.2012 13:49  20420
Musle nebrat.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 15.1.2012 12:13  20419
Shelle [20418]: něco sepíšu :-)
shelle Shelle - Good Service 15.1.2012 11:48  20418
MrMar [20415]: Musle moc nemusim, mela jsem sice nedavno docela dobre, ale moc me neba se s tim patlat pri jezeni. Ale dkyz by mi to nekdo pripravil a ja odsouhlasila vsechny suroviny, tak to snim. Nemam rada palive, takze nevim, jaka je ta kokosova omacka k tomu.

Mas nejaky blog? Nebo nam mzues napsat do klubu Cestovani.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 15.1.2012 11:43  20417
zblunce [20416]: Tyhle jsou jiný, měl jsem mušle v Evropě, konkrétně v Itálii a Chorvatsku a s těmahle se vůbec nedaj srovnat. Navíc jsou tady hoodně levný, cca 45 kč za kilo...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.1.2012 11:36  20416
MrMar [20415]: ja musle mela jednou a vubec me neoslovily...
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 15.1.2012 11:35  20415
Shelle [20414]: Dovolená (respektive jsem dal výpověď) a později i nějaká sezonní práce... Brzo koupím auto a vyrazím procestovat jižní ostrov :-) Jsem tu na sedm měsíců, ale můžu to změnit. Zvažuju nechat se zaměstnat na lodi a doplout zpět do Evropy...

Proč konzerva, mušle tě nelákají? :-)
shelle Shelle - Good Service 15.1.2012 11:15  20414
MrMar [20413]: Co ty tam vlastne delas a na jak dlouho tam jsi?

Fotky pekne, ale asi jsem vetsi konzerva, nez jsem myslela :)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 15.1.2012 11:05  20413
Na rozdráždění posílám pár obrázků, jak večeřím v podnájmu. Green lips mussels s kokosovou chilli omáčkou, kuřátko s kukuřičnými "lívanečky", pestem a avokádovým olejem a na závěr něco sladkého. Navíc nám blbě naúčtovali nákup v obchodě, čehož jsem si ihned všiml, takže celý nákup byl zdarma :-)
pavlajs pavlajs 15.1.2012 10:36  20412
Mluvili jste tu o dělání domácí hořčice. Já jsem jí sice osobně zkoušela jen jednou, ale moje "horší polovička" jí dělá běžně a moc nám chutná. Dělá jí z prášku co kupujem v ruských prodejnách. Prášek zalije vodou ve skleničce a nechá stát. Potom vodu co zbyla slije a zbylou kašičku by dochucoval. Jenže postupem doby jsme přišli na to, že nejlepší je ten driják smíchat s obyč hořčicí a je z toho ÚŽASNÁ mňamka co všichni co jí u nás vyzkoušeli moc chválili. Pravdou je, že se k ní nesmí moc čucht, neb má grády. Nikdy bych nevěřila, že to v nose bude štípat jako křen a při konzumaci vám potečou slzy. Ale mám jí moc rádi.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 14.1.2012 22:38  20411
phanny [20409]: to je pul kelimku plnotucny :)
shelle Shelle - Good Service 14.1.2012 21:39  20410
phanny [20409]: Tak ta, no :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.1.2012 20:24  20409
Hele, co to je POLOtučná hořčice, u nás maj jen plnotučnou :).

BTW K hovězímu (vařenýmu, nebo roastbeef) neznám lepší hořčici, než anglickou.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 13.1.2012 23:26  20408
Proti normalni ceske polotucne horcici nic nemam a urcite ke spoustu jidlum patri. Proti tem ruznych divnym chemicky nahrazkam za 5 korun kelimek uz bych neco mel ;)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.1.2012 23:20  20407
Bavorskou máme doma taky, je docela sladká ano. Ale počítám, co výrobce to jiná hořčice, i když se bude jmenovat stejně.
shelle Shelle - Good Service 13.1.2012 23:19  20406
Domaci ne, pochybuji, ze to budu zkouset, ale nafot to a dej nam vedet.

Kvitko, mne hodne chutna asi bavorska ci jaka. Meli jsme v Rakousku, vypada jako kremzska, ale byla zvlastne nasladla. Palivou jen tu jemne, na protazeni nosu si radsi dam ten jejich 98% krenik :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt