Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.1.2012 20:55  20428
Udělal jsem inventuru, a rozhodl se, že budu dělat zbytkové placičky (Babica style).
Základní myšlenka je, že člověk zbyl sám doma, a že zbylo něco v lednici, kterou je potřeba odmrazit:

V mé případě to byl: zbytek celeru, zbytek petržele, zbylá brambora, zbylé dva stroužky česneku, zbytek slaniny, dvě vajíčka, trochu horčice, sladká paprika, chilli papričky, uzená paprika, pepř, sůl.

Pomalu to smažim na sádle a je to dobré :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.1.2012 20:26  20427
Já jsem teď dostal chuť si něco uvařit.
Ovšem je tu malý problém, že v Jednotě už je trochu zavřeno, takže budu muset improvizovat...
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 16.1.2012 05:26  20426
A dnes jsme uvařili druhou várku mušlí, tentokrát se závorem a chilli, velmi pálivé a moc dobré, dezertovali jsme borůvkové muffiny. Akorát jsem teď už přemušlovanej, takže zítra bude ryba nebo scallops (nevím jak to napsat česky, aby to zase nebyly mušle :-) )

Kdyby to chtěl někdo zkusit, dávám recept:

základ:
mušle (12 ks)
česnek
cibule
olej
kokosový krém (takový ten hustý bílý v plechovce)
bílé víno
citron

variace
1) sweet chilli omáčka

2) chilli paprička
zázvor
2 lžičky hnědého cukru
postup:
rozpálit olej ve větším hrnci, přihodit tak tři stroužky nakrájeného česneku a půlku na drobno nakrájené cibule. Chvilku osmahnout, přilít tak dvě deci bílého vína, přivést k varu a přihodit očištěné mušle. přiklopit pokličkou cca minutu podusit, pak přilít kokosový krém (tak půl plechovky), vymčknout šťávu z půlky citronu, zase přiklopit a dusit dokud se mušle neotevřou. Pak mušle vyndat ven, přidat jednu z variant (zázvor i papričku nakrájet) a nechat trochu zredukovat(a dochutit solí a pepřem). Nakonec přihodit zpátky mušle, nechat prohřát a podávat s bílým pečivem, možno i otoustěným.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 16.1.2012 05:03  20424
nula [20423]: Dezert byl obyč, v podstatě něco jako bábovka s vaniklovou zmrzlinou, čokoládovým krémem a strouhanou bílou čokoládou :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 15.1.2012 21:51  20423
MrMartak mňa to menu oslovilo ve¾mi. Už pod¾a fotiek je to mňam :) A popíš prosím bližšie ten dezert.
ullicnik ullicnik 15.1.2012 20:42  20422
pavlajs: co je na tom "delani domaci horcice" ?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.1.2012 18:40  20421
Švárové jsou teď už rok na Zélandu. Chvíli dělaj někde na farmě, pak cestujou. Asi pohoda a fotky, co dodávaj prostě nádhera.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 15.1.2012 13:49  20420
Musle nebrat.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 15.1.2012 12:13  20419
Shelle [20418]: něco sepíšu :-)
shelle Shelle - Good Service 15.1.2012 11:48  20418
MrMar [20415]: Musle moc nemusim, mela jsem sice nedavno docela dobre, ale moc me neba se s tim patlat pri jezeni. Ale dkyz by mi to nekdo pripravil a ja odsouhlasila vsechny suroviny, tak to snim. Nemam rada palive, takze nevim, jaka je ta kokosova omacka k tomu.

Mas nejaky blog? Nebo nam mzues napsat do klubu Cestovani.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 15.1.2012 11:43  20417
zblunce [20416]: Tyhle jsou jiný, měl jsem mušle v Evropě, konkrétně v Itálii a Chorvatsku a s těmahle se vůbec nedaj srovnat. Navíc jsou tady hoodně levný, cca 45 kč za kilo...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.1.2012 11:36  20416
MrMar [20415]: ja musle mela jednou a vubec me neoslovily...
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 15.1.2012 11:35  20415
Shelle [20414]: Dovolená (respektive jsem dal výpověď) a později i nějaká sezonní práce... Brzo koupím auto a vyrazím procestovat jižní ostrov :-) Jsem tu na sedm měsíců, ale můžu to změnit. Zvažuju nechat se zaměstnat na lodi a doplout zpět do Evropy...

Proč konzerva, mušle tě nelákají? :-)
shelle Shelle - Good Service 15.1.2012 11:15  20414
MrMar [20413]: Co ty tam vlastne delas a na jak dlouho tam jsi?

Fotky pekne, ale asi jsem vetsi konzerva, nez jsem myslela :)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 15.1.2012 11:05  20413
Na rozdráždění posílám pár obrázků, jak večeřím v podnájmu. Green lips mussels s kokosovou chilli omáčkou, kuřátko s kukuřičnými "lívanečky", pestem a avokádovým olejem a na závěr něco sladkého. Navíc nám blbě naúčtovali nákup v obchodě, čehož jsem si ihned všiml, takže celý nákup byl zdarma :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt