Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 4.2.2012 08:22  20456
nula [20455]: Recepty prosím.o)
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.2.2012 23:55  20455
Dnes som mala na večeru hostí, mali sme husacie prsia s pomarančovou omáčkou, celými kumquatmi v rôsole, ako príloha paštrnákové pyré a dezert bol čokládový lava cake so zmrzlinou. Malo to úspech.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 25.1.2012 18:51  20454
TigoČetla jsem "synova játra" a krapet se lekla :)

V obchodě běžně zmražená játra koupíš, tak by snad přežít měla.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.1.2012 16:57  20453
Mam hovezi, uz jsem je vrazila do mrazaku, tak snad prezijou bez uhony :)
triss triss 25.1.2012 16:55  20452
Tigo [20448]: zmrazit můžeš, ale zejména drůbeží tím dost utrpí na konzistenci, stanou se drobivými, ale chuťově jsou OK
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.1.2012 16:29  20451
Hmm, ted jsem nasla "Játra před zmrazením opereme, nakrájíme na plátky a jednotlivé plátky proložíme před zmrazením alobalovými pásky. Mrazíme až 2 měsíce." - tak to asi nevadi.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.1.2012 16:28  20450
Ja jsem prave nekde cetla, ze by se nemela mrazit tepelne zpracovana jatra, ale syrova nevim.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.1.2012 16:25  20449
Tigo [20448]: Játrovku mrazím a přežívá to. Ale nepamatuju, že by kdy máma z mrazáku tahala játra. A to maso mrazí běžně.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.1.2012 16:13  20448
DotazRadeji pro jistotu - syrova jatra muzu zmrazit, nemelo by se jim nic stat?
nula nula všetko je tak, ako má byť 24.1.2012 15:10  20447
Fánky alias boží milostiNako¾ko sú teraz fašiangy tak dám jeden aktuálny recept.
fašiangy = masopust

Fánky

250 g hladkej múky
štipka soli
1 lyžica práškového cukru
2 žåtka
2 lyžice rumu
3 lyžice bieleho vína
2 a 1/2 lyžice kopcovité kyslej smotany
1/4 lyžičky citrónovej kôry
masť alebo olej na vysmážanie
práškový vanilkový cukor na obalenie

Na dosku dáme všetky ingrediencie okrem oleja na vysmážanie a cukru na oba¾ovanie a dobre vypracujeme cesto, aby "lístkovalo" zabalíme do fólie a necháme odpočinúť v chlade cca hodinu. Na tenko vyva¾káme a radielkom vykrajujeme obdåžniky, prípadne trojuholníky, na ktorývh narežeme radielkom pruhy a tvary rôzne poskrúcané vysmážame v hlbšej nádobe s dostatkom oleja, počas smaženia obraciame a dávame pozor, aby sa neprepálili. Po vybratí dávame odkvapkať na papierové obrúsky a ešte horúce oba¾ujeme v práškovom cukre s vanilkou. Moja babička a mama hovorievali, že najlepšie sú vysmážané na bravčovej masti, sú vraj chrumkavejšie, ale môžete pokojne smažiť na kvalitnom oleji. Aby sa olej rýchlo neprepa¾oval, vložte doň kúsok surového zemiaka.

chasseur chasseur 23.1.2012 19:39  20446
nedělejte chutě :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 22.1.2012 21:32  20445
:) ja už som ho dávno nevarila, tak skúsim na budúci týždeň. Dnes som robila roštenku na šampiňónoch opekané zemiaky a ja som k tomu mala namiesto zemiakov petržlenové pyré.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 22.1.2012 15:28  20444
Wronski [20442]: jojo, Schwartzove smesi vozim z ciziny rada :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.1.2012 15:27  20443
A bylo to moc dobré.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.1.2012 15:27  20442
CHILLI CON CARNERecept ze sáčku koření na chilli con carne:

450g (1lb) minced beef
1 packet Schwartz Chilli con Carne Recipe Mix
400g tin chopped tomatoes
400g tin red kidney beans drained and rinsed
125 ml (4floz) water

1. Brown the minced beef in a saucepan. Drain the excess liquid.
2. Add the packet contents, tomatoes, kidney beans and water. Bring to the boil, stirring.
3. Cover and simmer gently for 15-20 minutes, stirring occasionally.
4. Serve with rice and garlic bread.Make the chilli with cubes of beef and cook slowly in a medium oven until rich and tender. Serve with warm bread and a crisp green salad.

Ingredients
Wheat Flour, Potato Starch, Chilli Powder (14%)(Chilli Pepper, Cumin, Salt, Oregano, Garlic), Salt, Onion Powder, Paprika, Maltodextrin, Cumin (3%), Cocoa Powder (2%), Cayenne Pepper, Garlic Powder, White Pepper.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt