Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.2.2012 00:45  20459
Nějakou vychytávku k držkové polívce někdo máte?
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.2.2012 09:48  20458
aha a môžete to spraviť z kačacích pàs, čo bol pôvodne aj môj zámer, ale v Metre (Makru) mali len čersvé husacie.
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.2.2012 09:46  20457
Husacie prsia s kožou som, asi 2 hodiny pred prípravou narezala na koži do štvorčekov, osolila som ich morskou so¾ou s bylinkami, poprášila trochou mletého zázvoru a okmínovala. Prsia som na roztopenom masle opiekla najprv zo strany kože a potom zdruhej, potom som priliala šťavu z jedného pomaranča, podliala slepačím vývarom a scherry a prikryté som dala piecť do rúry, občas sprelievala šťavou. Piekla som to cca 40 min.Potom som mäso vybrala, do vypečenej šťavy som pridala som nasekaný pomaranč, priliala ešte trochu vývaru, šťavu z pomaranča (pridala som aj z pol citróna, lebo sa mi zdali ve¾mi sladké) a scherry a má sa dávať trochu pomarančového džemu a čarstvej kôry, ja som použila džem z Kumquatov, čo som si priviezla z Korfu, sú v ňom celé Kumquaty (také tie oválne pidi pomaranče) a tie celé plody dostal každý aj tri kusy na tanier. Omáčku som ešte zahutila troškou solamylu.
Na prílohu som uvarila asi 7 kusov paštrnáku (pastiňák) a dva zemiaky v osolenej vode, scedila a rozmixovala s trochou š¾ahačkovej smotany.
Husie prsia som rozkrojila, na tanier som nastriekala kôpku z pyré, ozdobila som ho lístkom zo stopkatého zeleru k mäsu som naliala pomarančovú omáčku a priložiala tie džemové kumquaty ešte som to ozdobila tromi dlhými snítkami pažítky.

A dezert lava cake sa robí v zapekacích miskách na suflé, ktoré som vymastila maslom.
Potrebujeme 5 vajec, jedno celé maslo (250g), 40g holandského kakaa, ve¾kú čokoládu na varenie (200g),
100 g krupicového cukru, 150 g hladkej múky.
Maslo roztopíme, čokoládu roztopíme vo vodno kúpeli,
Rozmixujeme vajcia s cukrom, kakaovým práškom pridáme roztopené maslo, múku a roztopenú čokoládu. Dobre premiešame, nalejem do misiek.
Rúru vyhrejeme dopredu na 200° a pečieme len krátko 10-15 min. aby vznikla hore krusta, ale vnútri ostane masa tekutá, pred podávaním som povrch lyžičkou rozparskla a pridala lyžicu vanilkovej zmrzliny.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 4.2.2012 08:22  20456
nula [20455]: Recepty prosím.o)
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.2.2012 23:55  20455
Dnes som mala na večeru hostí, mali sme husacie prsia s pomarančovou omáčkou, celými kumquatmi v rôsole, ako príloha paštrnákové pyré a dezert bol čokládový lava cake so zmrzlinou. Malo to úspech.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 25.1.2012 18:51  20454
TigoČetla jsem "synova játra" a krapet se lekla :)

V obchodě běžně zmražená játra koupíš, tak by snad přežít měla.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.1.2012 16:57  20453
Mam hovezi, uz jsem je vrazila do mrazaku, tak snad prezijou bez uhony :)
triss triss 25.1.2012 16:55  20452
Tigo [20448]: zmrazit můžeš, ale zejména drůbeží tím dost utrpí na konzistenci, stanou se drobivými, ale chuťově jsou OK
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.1.2012 16:29  20451
Hmm, ted jsem nasla "Játra před zmrazením opereme, nakrájíme na plátky a jednotlivé plátky proložíme před zmrazením alobalovými pásky. Mrazíme až 2 měsíce." - tak to asi nevadi.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.1.2012 16:28  20450
Ja jsem prave nekde cetla, ze by se nemela mrazit tepelne zpracovana jatra, ale syrova nevim.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.1.2012 16:25  20449
Tigo [20448]: Játrovku mrazím a přežívá to. Ale nepamatuju, že by kdy máma z mrazáku tahala játra. A to maso mrazí běžně.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.1.2012 16:13  20448
DotazRadeji pro jistotu - syrova jatra muzu zmrazit, nemelo by se jim nic stat?
nula nula všetko je tak, ako má byť 24.1.2012 15:10  20447
Fánky alias boží milostiNako¾ko sú teraz fašiangy tak dám jeden aktuálny recept.
fašiangy = masopust

Fánky

250 g hladkej múky
štipka soli
1 lyžica práškového cukru
2 žåtka
2 lyžice rumu
3 lyžice bieleho vína
2 a 1/2 lyžice kopcovité kyslej smotany
1/4 lyžičky citrónovej kôry
masť alebo olej na vysmážanie
práškový vanilkový cukor na obalenie

Na dosku dáme všetky ingrediencie okrem oleja na vysmážanie a cukru na oba¾ovanie a dobre vypracujeme cesto, aby "lístkovalo" zabalíme do fólie a necháme odpočinúť v chlade cca hodinu. Na tenko vyva¾káme a radielkom vykrajujeme obdåžniky, prípadne trojuholníky, na ktorývh narežeme radielkom pruhy a tvary rôzne poskrúcané vysmážame v hlbšej nádobe s dostatkom oleja, počas smaženia obraciame a dávame pozor, aby sa neprepálili. Po vybratí dávame odkvapkať na papierové obrúsky a ešte horúce oba¾ujeme v práškovom cukre s vanilkou. Moja babička a mama hovorievali, že najlepšie sú vysmážané na bravčovej masti, sú vraj chrumkavejšie, ale môžete pokojne smažiť na kvalitnom oleji. Aby sa olej rýchlo neprepa¾oval, vložte doň kúsok surového zemiaka.

chasseur chasseur 23.1.2012 19:39  20446
nedělejte chutě :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 22.1.2012 21:32  20445
:) ja už som ho dávno nevarila, tak skúsim na budúci týždeň. Dnes som robila roštenku na šampiňónoch opekané zemiaky a ja som k tomu mala namiesto zemiakov petržlenové pyré.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt