Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.2.2012 08:42  20471
ShelleProč bys ho měla chtít vyloupat? To uděláš až ho uvaříš. A z krynýře uděláš vývar.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 17.2.2012 07:20  20469
Shelle [20468]: To se s nim porad peres? :)
shelle Shelle - Good Service 17.2.2012 01:29  20468
Objednala jsem si prave humra a hrdinne rekla, ze ho nechci vyloupat, tak jsem na to zvedava :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.2.2012 00:47  20467
Ale syrové dršťky příště uvařím v papiňáku - vřele doporučuju, jinakl je to fakt vopruz.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.2.2012 00:46  20466
chasseur [20465]: Ano, to jako důchodce beru za argument. Já teď nemám vůbec čas...

No, je to sice prasečina hodná Babici, ale já obyčejně vařím dršťkovou z těch předvařených dršťek. Není to úplně ta pravá dobrota, ale běžné požadavky na polifku to splňuje. A pokud mám k dispozici dobrý vývar, tak se rozdíl skoro nepozná.
chasseur chasseur 16.2.2012 11:31  20465
To úplně není, ale zato je mnohem dřív hotová.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.2.2012 22:14  20464
Scalex [20460]: Ne, to nebudu, i když na falešnou dršťkovou z hlívy už se nějaký čas chystám.
Ano, i václavky i kotrč jsou taky dobré na polévku - jen to holt není dršťková, že.
chasseur chasseur 14.2.2012 20:50  20463
dršťkovámy ji doma děláme z václavek
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.2.2012 10:22  20462
Že jsou Albert a Penny k zblití, tvrdím už dávno.
nula nula všetko je tak, ako má byť 14.2.2012 08:45  20461
ScalexTak to si trafil, ja robím tiež náhradu z hlivy. :)
scalex Scalex 14.2.2012 01:38  20460
Nahrazení drštěk hlívou ústřičnou asi za vychytávku považovat nebudeš, že? (ale mně to tak mnohem víc chutná)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.2.2012 00:45  20459
Nějakou vychytávku k držkové polívce někdo máte?
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.2.2012 09:48  20458
aha a môžete to spraviť z kačacích pàs, čo bol pôvodne aj môj zámer, ale v Metre (Makru) mali len čersvé husacie.
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.2.2012 09:46  20457
Husacie prsia s kožou som, asi 2 hodiny pred prípravou narezala na koži do štvorčekov, osolila som ich morskou so¾ou s bylinkami, poprášila trochou mletého zázvoru a okmínovala. Prsia som na roztopenom masle opiekla najprv zo strany kože a potom zdruhej, potom som priliala šťavu z jedného pomaranča, podliala slepačím vývarom a scherry a prikryté som dala piecť do rúry, občas sprelievala šťavou. Piekla som to cca 40 min.Potom som mäso vybrala, do vypečenej šťavy som pridala som nasekaný pomaranč, priliala ešte trochu vývaru, šťavu z pomaranča (pridala som aj z pol citróna, lebo sa mi zdali ve¾mi sladké) a scherry a má sa dávať trochu pomarančového džemu a čarstvej kôry, ja som použila džem z Kumquatov, čo som si priviezla z Korfu, sú v ňom celé Kumquaty (také tie oválne pidi pomaranče) a tie celé plody dostal každý aj tri kusy na tanier. Omáčku som ešte zahutila troškou solamylu.
Na prílohu som uvarila asi 7 kusov paštrnáku (pastiňák) a dva zemiaky v osolenej vode, scedila a rozmixovala s trochou š¾ahačkovej smotany.
Husie prsia som rozkrojila, na tanier som nastriekala kôpku z pyré, ozdobila som ho lístkom zo stopkatého zeleru k mäsu som naliala pomarančovú omáčku a priložiala tie džemové kumquaty ešte som to ozdobila tromi dlhými snítkami pažítky.

A dezert lava cake sa robí v zapekacích miskách na suflé, ktoré som vymastila maslom.
Potrebujeme 5 vajec, jedno celé maslo (250g), 40g holandského kakaa, ve¾kú čokoládu na varenie (200g),
100 g krupicového cukru, 150 g hladkej múky.
Maslo roztopíme, čokoládu roztopíme vo vodno kúpeli,
Rozmixujeme vajcia s cukrom, kakaovým práškom pridáme roztopené maslo, múku a roztopenú čokoládu. Dobre premiešame, nalejem do misiek.
Rúru vyhrejeme dopredu na 200° a pečieme len krátko 10-15 min. aby vznikla hore krusta, ale vnútri ostane masa tekutá, pred podávaním som povrch lyžičkou rozparskla a pridala lyžicu vanilkovej zmrzliny.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 4.2.2012 08:22  20456
nula [20455]: Recepty prosím.o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt