Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
johnny10 19.2.2012 16:57  20523
Scalexok, diky. sice mam k bio vecem odpor, ale nechce se mi asi shanet nekde jinde :-)
scalex Scalex 19.2.2012 16:00  20522
To je samozřejmě nejlepší řešení, ale některé exotické plody jsou k nám dováženy tak brutálně nedozrálé, že už nemají šanci dojít takovým způsobem, aby chutnaly jako v zemi původu - a to je pak lepší koupit si (prověřený) džusík, než doma odšťavňovat nedozrálé kyselé plody.
chasseur chasseur 19.2.2012 15:54  20521
Já si šťávu vymačkávám raději sama. Aspoň je do salátů čerstvá.
scalex Scalex 19.2.2012 15:40  20520
A nebo prý ještě tady.
scalex Scalex 19.2.2012 15:37  20518
johnny10: zkus takové ty zdravé výživy a BIO shopy. Jsi-li z Prahy, tak v BIO shopu na Vinohradské 53 tu šťávu mají.
johnny10 19.2.2012 14:01  20517
nemate nekdo tip, kde koupit dzus s granatovych jablek? v tescu jsem to nevidel, tak zda to nemaji treba jine retezce...diky
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 19.2.2012 13:10  20516
ad restaurace a NBPřesně jak píše Tigo.o) Když jsme na lodi, tak do hospody zásadně s netbookem a zásadně do těch, kde mají Wi-Fi - ideální spojeni pro cestovatele.o)
chasseur chasseur 19.2.2012 10:43  20515
XD

makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.2.2012 23:53  20514
to jo. kdyz nemas rum, vrznes tam pivo. kdyz nemas pivo, vrznes tam strouhanej kren. kdyz nemas nic, nedas tam nic. a pokazdy vyleze vybornej gulas
scalex Scalex 18.2.2012 22:32  20513
Na guláší je skvělý, že ho můžeš zbabicovat k nepoznání a vždycky z toho vyleze dobrý jídlo.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.2.2012 22:31  20512
mam odzkousene tam vrznout pri vyvareni tak ctvrt litru cernyho piva
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 18.2.2012 20:09  20511
ScalexTaky se doporučuje při smažení cibule přidat hned rajský protlak, takže začne karamelizovat - to může být něco podobného , jako s tím rumem. Ale když je tam ten protlak, tak si nejsem jistý, jestli by to skalní tradicionalista ještě považoval za guláš...
Mimochodem, rajský zkaramelizovaný protlak dělá v gulášové a dršťkové polévce pravé divy !!!!!
scalex Scalex 18.2.2012 20:01  20510

Správný guláš (na maďarský způsob) by měl být dvakrát vyredukován (vyvařená voda) až na tuk. Díky tomu má pak tu správnou sílu. Hodně taky záleží na kvalitě sladké papriky. Ve většině obchodů jsou bohužel k dispozici neskutečně bídné papriky... nemají intenzivní barvivost, takže člověk musí té papriky dát více a to zase stoupne hořkost... Upřímně doporučuju vyzkoušet antonínovu Maďarskou papriku (www.koreni.cz) - to je neskutečný rozdíl oproti tomu, co u nás prodává Vitana, Knorr, Kotanyi a další dovozci...

A už dříve, když jsme tu guláš probírali, jsem připomínal starý tip hospodských, kteří těsně před dovařením guláše loupli do hrnce panáka tuzemského rumu (jeden velký panák na 4-5 porcí). Nechat pár vteřin povařit a pak už vypnout a nechat do druhého dne odležet.

sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 18.2.2012 20:01  20509
Jéžišmarjá, tak na tokáň jsem zapomněl ! Takže: guláš-perkelt-tokáň ragú - a jsem v háji totalmente ! ☺
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 18.2.2012 19:55  20508
Njespíš vaříš variantu na tokáň ;-)
http://priscila-rajka.blogspot.com/2008/09/o-guli.html

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt