Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.2.2012 12:56  20529
Čech by všude narval nivu... Bude to slané a nic z toho. Kozí sýr by mi tam pasoval lépe.
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 20.2.2012 12:52  20528
ten sýr by měl být výraznější, takže buď ten kozí ( ten je dost drahý), nebo Niva. V případě Nivy bych byl s česnekem ve špenátu opatrnější - měla by být nosná jenom jedna chuť. A nebo místo sýra to proložit volskými oky.....potom bešamelu jenom symbolicky...
ziggy 20.2.2012 12:25  20527
Neděláte někdo špenátové lasagne? chci je dělat o víkendu (příjdou kamarádi vegetariáni) a vždycky jsem dělala akorát masové. Je to tak, že si připravím špenát, a vrstvy budou špenát-těstovina-bešamel-špenát-těstovina .. atd. neni to trochu nuda? napadlo mě to zpestřit ještě třeba hermelínem,nebo líp kozím sýrem ..poradte prosím
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 19.2.2012 22:11  20526
phannyDěkuji, takže s přesnou terminologií se zase až tak zalamovat asi nemusím..
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.2.2012 22:02  20525
Sven [20505]: Guláš i perkelt jsou oboje varinantou ragů, ragů = dušené maso se zeleninou.
scalex Scalex 19.2.2012 17:14  20524
Já taky módu zvanou BIO nevyznávám (kór když je to jen kvůli té nálepce brutálně předražené), ale holt některé věci se dají koupit jen v obchodech s tímto zbožím.
johnny10 19.2.2012 16:57  20523
Scalexok, diky. sice mam k bio vecem odpor, ale nechce se mi asi shanet nekde jinde :-)
scalex Scalex 19.2.2012 16:00  20522
To je samozřejmě nejlepší řešení, ale některé exotické plody jsou k nám dováženy tak brutálně nedozrálé, že už nemají šanci dojít takovým způsobem, aby chutnaly jako v zemi původu - a to je pak lepší koupit si (prověřený) džusík, než doma odšťavňovat nedozrálé kyselé plody.
chasseur chasseur 19.2.2012 15:54  20521
Já si šťávu vymačkávám raději sama. Aspoň je do salátů čerstvá.
scalex Scalex 19.2.2012 15:40  20520
A nebo prý ještě tady.
scalex Scalex 19.2.2012 15:37  20518
johnny10: zkus takové ty zdravé výživy a BIO shopy. Jsi-li z Prahy, tak v BIO shopu na Vinohradské 53 tu šťávu mají.
johnny10 19.2.2012 14:01  20517
nemate nekdo tip, kde koupit dzus s granatovych jablek? v tescu jsem to nevidel, tak zda to nemaji treba jine retezce...diky
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 19.2.2012 13:10  20516
ad restaurace a NBPřesně jak píše Tigo.o) Když jsme na lodi, tak do hospody zásadně s netbookem a zásadně do těch, kde mají Wi-Fi - ideální spojeni pro cestovatele.o)
chasseur chasseur 19.2.2012 10:43  20515
XD

makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.2.2012 23:53  20514
to jo. kdyz nemas rum, vrznes tam pivo. kdyz nemas pivo, vrznes tam strouhanej kren. kdyz nemas nic, nedas tam nic. a pokazdy vyleze vybornej gulas

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt