Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 20.2.2012 13:08  20537
Rucolu narvat do špenátu je hřích, stejně by v něm nebyla cítit.
Rucola, krevety, olivový olej a nějaký vinný ocet + oschlý chleba = delikatesa.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 20.2.2012 13:05  20536
jak ktery,ze.
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 20.2.2012 13:04  20535
čech by narval všude bůček.
shelle Shelle - Good Service 20.2.2012 13:04  20534
zblunce, neznam aplikaci, ale na netu jsme neco takoveho kdysi zahledla, ale neulozila :( byl to server s recepty a slo tam naklikat hlavni ingredience a ono to vyhazelo recepty
shelle Shelle - Good Service 20.2.2012 13:03  20533
Ke spenatu se dava ricotta, ne? Postrouhat parmezanem a nudne to nebude.

Ja teda miluju reckou kombinaci feta spenat, ale do lasagni asi spis ne.
ziggy 20.2.2012 13:02  20532
zblunce: jestli takovou aplikaci najdeš, tak to sem hod, za to bych dala pravou ruku :-)
ziggy 20.2.2012 13:02  20531
mě je z nivy blivno už jen když ji vidim, takže tu určitě ne..
vyzkoušim asi ten kozí sýr ..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 20.2.2012 13:01  20530
nemuzu nikde na netu najit, tak se ptam - existuje neco jako kucharka, kam si zadam, co mam doma a ono mi to nabidne recepty?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.2.2012 12:56  20529
Čech by všude narval nivu... Bude to slané a nic z toho. Kozí sýr by mi tam pasoval lépe.
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 20.2.2012 12:52  20528
ten sýr by měl být výraznější, takže buď ten kozí ( ten je dost drahý), nebo Niva. V případě Nivy bych byl s česnekem ve špenátu opatrnější - měla by být nosná jenom jedna chuť. A nebo místo sýra to proložit volskými oky.....potom bešamelu jenom symbolicky...
ziggy 20.2.2012 12:25  20527
Neděláte někdo špenátové lasagne? chci je dělat o víkendu (příjdou kamarádi vegetariáni) a vždycky jsem dělala akorát masové. Je to tak, že si připravím špenát, a vrstvy budou špenát-těstovina-bešamel-špenát-těstovina .. atd. neni to trochu nuda? napadlo mě to zpestřit ještě třeba hermelínem,nebo líp kozím sýrem ..poradte prosím
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 19.2.2012 22:11  20526
phannyDěkuji, takže s přesnou terminologií se zase až tak zalamovat asi nemusím..
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.2.2012 22:02  20525
Sven [20505]: Guláš i perkelt jsou oboje varinantou ragů, ragů = dušené maso se zeleninou.
scalex Scalex 19.2.2012 17:14  20524
Já taky módu zvanou BIO nevyznávám (kór když je to jen kvůli té nálepce brutálně předražené), ale holt některé věci se dají koupit jen v obchodech s tímto zbožím.
johnny10 19.2.2012 16:57  20523
Scalexok, diky. sice mam k bio vecem odpor, ale nechce se mi asi shanet nekde jinde :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt