Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.2.2012 11:23  20565
Tak špenát v kombinaci s ricottou a parmazánem, ještě trochu citonový kůry a štávy je famozní kombinace, většinou s ní plním ravioly, nebo canelony, ale mělo by fungovat i na lasagne. Možná ještě lepší je nahradit špenát mátou, která v létě roste jak divá.

Johnny: to s tou krůtou je divný, při jaký teplotě se to peče, když to pak máš ztlumit a nechat dvě hodiny dojít? Pokud třeba 200, tak to je asi OK, při velikosti krůty to nestihne za 2h vystydnout. Asi bych troubu vypnul, určitě neotvírat, ale sledoval, jak se teplota v troubě vyvíjí, případně, pokud by klesla pod 80-90, tak bych přitopil. Nesnáším studené jídlo, tedy pokud by mělo být teplé :-)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 21.2.2012 10:43  20564
no staci zkouknout http://dokumentarni.tv/zdravi/potraviny-a-s-food-inc a asi se budete divit, kde vsude je kukurice..
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.2.2012 21:49  20563
Jo, i cukr má svý náhražky.
ziggy 20.2.2012 21:06  20562
frakira: no jasně že ne .. jen jsem při popisu nechtěla zabíhat do detailů :-) šlo mi hlavně o ten kečup :) fuj
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2012 21:05  20561
u nás je zase ve všem glukózový sirup, kterej není z kukuřičného škrobu, ale z bramborového. Nic jedovatého, vylepšuje to konzistenci a texturu jídla, zamezuje krystalizaci cukru a tak. Vlastně je to glukóza rozpuštěná ve vodě. HFCS je levná náhražka cukru, fruktóza je sladší než sacharóza, ale má jiný způsob trávení, to už není úplně košer.
frakira 20.2.2012 20:39  20560
ziggyehm.. spagety s kecupem a syrem snim v pohode, ale kydnout na ne plechovku rajcat, to je tak na vyhozeni. Takze by ti karmu mozna vylepsilo kdybys ji to vymenila za plechovku a poradila jak to ochutit nebo neco, tak, aby to slo jist, tohle ti karmu asi nevylepsi... (a nerikejte mi, ze klidne snite spagety s rajcaty z plechovky bez jakehokoliv dochucovani, tomu asi nemuzu verit)
ziggy 20.2.2012 19:47  20559
Shelle: ten název slyšim prvně, co to je?
shelle Shelle - Good Service 20.2.2012 19:42  20558
S tim kecupem jste mi pripomnely, ceho jsem si vsimla v New Yorku, oni do vseho cpou ten corn syrup, ale do vseho, koukala jsem na slozeni heinz kecupu a co myslite? No mel ho tam. Corn syrup a high-fructose corn syrup,fakt ve vsem beznem jidle. Jen v nobl samosce mely vyrobky obcas nalepku no corn syrup/
ziggy 20.2.2012 19:39  20557
to ji pak zabiju a s tou karmou jsem zas v hajzlu .. chjo
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.2.2012 19:38  20556
ziggy [20555]: Zítra ti bude říkat, že rajčata byla bez chuti a rodina jí to omlátila o hlavu.
ziggy 20.2.2012 19:37  20555
mě dneska kamarádka s vážnou tváří v obchodě řekla, že bude dělat špagety, tak musí koupit kečup .. tak jsem jí vnutila aspon plechovku loupaných rajčat a z košíku jí vyndala takovej ten nejlacinější kečup v plastu .. doufám, že mi to vylepší karmu
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.2.2012 19:25  20554
Eidam/niva/hermelí - dosazuj si dle libosti a kdykoliv dozdob kečupem.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 20.2.2012 19:02  20553
Houby nivu, Eidam!
shelle Shelle - Good Service 20.2.2012 18:41  20552
kvitko [20551]: To je fakt, kor do vegetarinaskeho :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.2.2012 18:19  20551
Čech by narval všude nivu a slaninu:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt