Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.2.2012 09:51  20574
občas děláme: zelí, mrkev, ředkvička, sůl, pepř, majonéza, velmi fajn, zejména v létě.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 22.2.2012 19:56  20573
mate nekdo tip na dobry zelny salat? zkousim ruzne recepty a porad to nejak neni ono :-(
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 22.2.2012 12:38  20572
aha. Omyl. Aspoň je to klub spojený s jídlem :)
shelle Shelle - Good Service 21.2.2012 20:26  20571
Tohle neni Co prave jite :)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 21.2.2012 20:16  20570
čerstvý syýr s křupavou cereální houstičkou a spooousta zeleninky

a čoko tvaroh
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.2.2012 13:51  20569
Já včera dělal lívance s borůvkama :-)
ziggy 21.2.2012 13:44  20568
Shelle: to je dobrý, zrovna dneska chci dělat crepes suzette :-)
shelle Shelle - Good Service 21.2.2012 13:41  20567
Kdo nevi, co dnes k veceri, tak v Anglii mame dnes Pancake Day - takze palacinky :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.2.2012 11:23  20566
rychlonohNenalezeno. Ale já si žádný iluze nedělám, stačí číst složení výrobků.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.2.2012 11:23  20565
Tak špenát v kombinaci s ricottou a parmazánem, ještě trochu citonový kůry a štávy je famozní kombinace, většinou s ní plním ravioly, nebo canelony, ale mělo by fungovat i na lasagne. Možná ještě lepší je nahradit špenát mátou, která v létě roste jak divá.

Johnny: to s tou krůtou je divný, při jaký teplotě se to peče, když to pak máš ztlumit a nechat dvě hodiny dojít? Pokud třeba 200, tak to je asi OK, při velikosti krůty to nestihne za 2h vystydnout. Asi bych troubu vypnul, určitě neotvírat, ale sledoval, jak se teplota v troubě vyvíjí, případně, pokud by klesla pod 80-90, tak bych přitopil. Nesnáším studené jídlo, tedy pokud by mělo být teplé :-)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 21.2.2012 10:43  20564
no staci zkouknout http://dokumentarni.tv/zdravi/potraviny-a-s-food-inc a asi se budete divit, kde vsude je kukurice..
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.2.2012 21:49  20563
Jo, i cukr má svý náhražky.
ziggy 20.2.2012 21:06  20562
frakira: no jasně že ne .. jen jsem při popisu nechtěla zabíhat do detailů :-) šlo mi hlavně o ten kečup :) fuj
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2012 21:05  20561
u nás je zase ve všem glukózový sirup, kterej není z kukuřičného škrobu, ale z bramborového. Nic jedovatého, vylepšuje to konzistenci a texturu jídla, zamezuje krystalizaci cukru a tak. Vlastně je to glukóza rozpuštěná ve vodě. HFCS je levná náhražka cukru, fruktóza je sladší než sacharóza, ale má jiný způsob trávení, to už není úplně košer.
frakira 20.2.2012 20:39  20560
ziggyehm.. spagety s kecupem a syrem snim v pohode, ale kydnout na ne plechovku rajcat, to je tak na vyhozeni. Takze by ti karmu mozna vylepsilo kdybys ji to vymenila za plechovku a poradila jak to ochutit nebo neco, tak, aby to slo jist, tohle ti karmu asi nevylepsi... (a nerikejte mi, ze klidne snite spagety s rajcaty z plechovky bez jakehokoliv dochucovani, tomu asi nemuzu verit)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt