Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
johnny10 24.2.2012 22:09  20630
máte někdo osvědčený recept na játrovou paštiku? vím, že na webu se válí plno receptů, ale přeci jen bych rád něco ozkoušeného.
díky
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 24.2.2012 21:56  20629
RučníkMirdule se ptala na recept, tak ho dám k dispozci sem. Pekla to moje matinka, tak to tu máte tak, jak mi poslala recept. Musím říct, že je to opravdu velmi dobré, má to i zajímavou strukturu.

Ručník

500g polohrubé mouky (asi 1/4 množství jsem nahradila špaldovou),
120g cukru (asi 1/2 množství jsem nahradila hnědým cukrem - víc jsem měla obavy, že by to špatně kynulo),
70g másla
42g droždí
1 vejce
1/4 l vlažného mléka
špetka soli

Z droždí, poloviny mléka, cukru a části mouky vytvoříme kvásek. Jakmile ožije, dodáme zbytek cukru, mléka i mouky, rozehřáté máslo, sůl, vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout, rozdělíme na 5 bochánků. Každý vyválíme na placku, postupně skládáme na sebe, přičemž jsem každý potřela javorovým sirupem a střídavě posypala jednou skořicí, podruhé strouhanou čokoládou. Pak se to celé smotá jako roláda a oběma rukama zkroutí, jako když ždímáme ručník, přendáme na plech, potřeme vejcem a posypeme mandlemi a necháme ještě chvíli kynout. Pečeme cca při 200°C – asi jako vánočku.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.2.2012 19:45  20628
Sven [20616]: Buď si vezmeš k srdci názor ostatních, nebo můžeš dál pokračovat v tapetování a urážení. Nebude to však mít dlouhého trvání.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.2.2012 15:49  20627
Nemáte někdo recept na nějakej lehkej tvarohovej krém do buchty ala míša řezy? Všude se strkaj kostky másla, to se mi moc nechce. S čím to bude držet taky dobře a bude to i dobré?:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.2.2012 14:26  20626
Taky teď řepu vídám. V Lidlu dokonce kilovka v síťovce.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 24.2.2012 13:56  20625
syrovou řepu mají snad všude. Často jí děláme.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 24.2.2012 13:16  20624
zblunce [20622]: Úhledně zabalit, skočit na poštu a poslat do Doks. Royalovu adresu jistě najdeš nebo ti v poště sdělím.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.2.2012 12:54  20623
šafránový rizoto nebo paela
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.2.2012 12:40  20622
kdyz jsme u safranu, nejak tipy, co s nim?
scalex Scalex 24.2.2012 12:24  20621
Ono i shánět se po syrové řepě mi přijde složitější, než mít pro všechny případy ve špajzu škatuli s potravinářskými barvivy (z nichž mnohá jsou přírodní, z té samé řepy, akorát že získaná technologiemi, které doma nenapodobím, a tudíž barví ještě intenzivněji).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.2.2012 09:32  20620
Používat šafrán vzhledem k ceně jen na barvení je blbost. Když, tak kurkumu.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.2.2012 09:05  20619
ShelleKolik čeho jsem do toho zelnýho dávala nevím, odhadem. Křenu asi dost, když tekly slzy po jedné lžíci:-) Zelí bylo červený, zálivka klasika voda+cukr+sůl+ocet. Zálivky ne moc, jenom aby byl salát vlhkej, neplavat.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 24.2.2012 08:58  20618
Shelle [20612]: +1
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 24.2.2012 08:16  20617
:-)

a co takhle nám sem recept na Red velvet hodit?
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 23.2.2012 23:01  20616
mrcosOmyl. Protože vím, že "margaritas ante porcos", tak to musím dávkovat po troškách, aby to P.T plénum stačilo přežvejkat.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt