Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
frakira 26.2.2012 09:22  20640
Phoenixprosim te, recept na parizske rohlicky by nebyl? Na vanoce jsem nejake zkousela, snad podle apetitu (?), ale rozhodne to nejsou ty, co delavala moje babicka ;-(
phoenix 26.2.2012 01:40  20639
shelleTak tady prave ne. Upecou v kuse a po vychlad.nuti rozkroji pouze na pulku. Namazou a priklopi zpet. Potre se vrsek a posype cervenymi hoblinkami. Uvidime dnes rano.
shelle Shelle - Good Service 26.2.2012 00:25  20638
V me knize pecou ty korpusy tri a zvlast.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.2.2012 23:54  20637
Phoenix [20636]: Na ty jsem zvědavá!
phoenix 25.2.2012 23:08  20636
Pařížské rohlíčkyDnešek je plný pečení, zkouším ještě Pařížské rohlíčky, zatím mám jen spodní část a ta je exkluzivní. Jdu dělat krém:)
phoenix 25.2.2012 23:07  20635
Red Velvet 2Tak dopečeno, doděláno, ozdobeno, tuhne v lednici.

Malé poznatky:

- trochu mě mate finální, upečené těsto, je poměrně dost vazké
- vrchní část dortu se mi hodně špatně dávala pryč, abych mohla namazat vnitřek
- při dávání zpět se mi samozřejmě rozlomila na několik částí, nicméně vrchní zdobení zachrání i případné pukliny:)

Jinak zatím spokojenost, jen nutné péct minimálně hodinu. Zítra sem hodím fotky a recept pro zájemce.
phoenix 25.2.2012 17:39  20634
Red Velvet - část 1.Takže, zatím vše ok. Ano,červená není dozajista jako na obrázku v knížce, nicméně jde především o výsledný produkt:)
Těsto samo o sobě moc sladké není. Má dobrou konzistenci. Řekla bych, že bude vláčné. Malá drobnost, v kuchařce je napsáno, péct 30 minut. Je to málo. Peču už skoro 50 minut a střed je stále ještě nehotový.

Krém je parádní. Má se použít cream cheese. Shelle říkala, že se na to používá Philadelfie. V krámu neměli. Takže jsem koupila přírodní Almette. A je to dobré. Smíchá se 1,5 vaničky Almette s jedním kelímkem Mascarpone + cukr. Následně se vyšlehá jeden velký kelímek, cca 370ml, smetany ke šlehání, a přidá se k sýru a mascarpone. Je neuvěřitelně lehký, vláčný a chutný.

Uvidím, až finále. Hodím sem potom obrázek:)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 25.2.2012 09:35  20633
Díky. :-)
scalex Scalex 25.2.2012 09:32  20632
Phanny
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 25.2.2012 09:28  20631
Prosím Vás, skleróza zapracovala, kdo že tady z té cukrárny ve Vansdorfu?
johnny10 24.2.2012 22:09  20630
máte někdo osvědčený recept na játrovou paštiku? vím, že na webu se válí plno receptů, ale přeci jen bych rád něco ozkoušeného.
díky
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 24.2.2012 21:56  20629
RučníkMirdule se ptala na recept, tak ho dám k dispozci sem. Pekla to moje matinka, tak to tu máte tak, jak mi poslala recept. Musím říct, že je to opravdu velmi dobré, má to i zajímavou strukturu.

Ručník

500g polohrubé mouky (asi 1/4 množství jsem nahradila špaldovou),
120g cukru (asi 1/2 množství jsem nahradila hnědým cukrem - víc jsem měla obavy, že by to špatně kynulo),
70g másla
42g droždí
1 vejce
1/4 l vlažného mléka
špetka soli

Z droždí, poloviny mléka, cukru a části mouky vytvoříme kvásek. Jakmile ožije, dodáme zbytek cukru, mléka i mouky, rozehřáté máslo, sůl, vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout, rozdělíme na 5 bochánků. Každý vyválíme na placku, postupně skládáme na sebe, přičemž jsem každý potřela javorovým sirupem a střídavě posypala jednou skořicí, podruhé strouhanou čokoládou. Pak se to celé smotá jako roláda a oběma rukama zkroutí, jako když ždímáme ručník, přendáme na plech, potřeme vejcem a posypeme mandlemi a necháme ještě chvíli kynout. Pečeme cca při 200°C – asi jako vánočku.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.2.2012 19:45  20628
Sven [20616]: Buď si vezmeš k srdci názor ostatních, nebo můžeš dál pokračovat v tapetování a urážení. Nebude to však mít dlouhého trvání.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.2.2012 15:49  20627
Nemáte někdo recept na nějakej lehkej tvarohovej krém do buchty ala míša řezy? Všude se strkaj kostky másla, to se mi moc nechce. S čím to bude držet taky dobře a bude to i dobré?:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.2.2012 14:26  20626
Taky teď řepu vídám. V Lidlu dokonce kilovka v síťovce.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt