Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.2.2012 15:24  20659
Horkovzdušěnou funkci svojí trouby využívám jen při pečení vánočního cukroví. Můžu tam dát i 3 plechy a vše se peče stejnoměrně.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 26.2.2012 15:22  20658
Jsou, ale "systém" pečení je tam trošku jiný - odlišný je ten prvek nuceného proudění vzduchu - ať už předehřátého za ventilátorem nebo jen "honěného" od těch horních a spodních topných těles. Obvykle musíš počítat s tím, že při pečení horkovzduchem ti stačí nižší teplota než v klasickém "statickém" režimu pečení. U horkovzdušného pečení taky dochází k rychlejšímu vysušování pečeného objektu :) pečení je ale rychlejší a protože pečeš na míň stupňů, nespotřebuješ tolik energie. A můžeš péct víc plechů zároveň.
Já ale při pečení masa nedám dopustit na klasické statické pečení.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 26.2.2012 14:38  20657
No, to me taky mate, copak ty horkovzdusne nejsou elektricke? :)
ziggy 26.2.2012 14:15  20656
Tigo,Shelle: tak já to beru tak, že (s mojí troubou) jsou takový tři levely pečení, první začíná na 150-160, druhej je 170-190 a třetí od 200 vejš .. ale jako každýmu vyhovuje něco jinýho, to je jasný. i podle těch údajů jsem schopná upéct, ale musí tam být aspon uvedené, jestli je to návod na pečení v plynové, elektrické nebo horkovzdušné, myslim, že jsou mezi tím fakt velké rozdíly.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.2.2012 14:13  20655
Já zas nesnáším "na špejli":-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.2.2012 12:36  20654
Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 26.2.2012 12:30  20653
Shelle [20652]: Presne tak. Chci vedet, jestli k tomu mam za deset minut bezet nebo mam hodinku klid. Plus "mirne vyhrata trouba" je co? Moje zacina na 50°C a konci na 250°C - je tech 50°C mirne? Nebo je mirne 100°C?
shelle Shelle - Good Service 26.2.2012 12:26  20652
ziggy [20649]: Ja do zlatova nesnasim, to je tak individualni :) To radsi se spejli. Ale nejradsi cas a teplotat, podle toho pak vim, kdy to mam zacit kontrolovat, vetsinou pecu o neco dele tedy.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 26.2.2012 12:25  20651
ziggy [20649]: Tak to si Kucharku pro dceru nekupuj.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 26.2.2012 12:17  20650
Ten Red velvet zkusím až budu mít trochu času
ziggy 26.2.2012 12:09  20649
já mám radši, když je v receptu napsáno "upečeme s mírně vyhřáté troubě do zlatova" než nějaký časy a teploty. každá trouba peče jinak přece.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 26.2.2012 10:56  20648
kuchařkaJana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru

Uz se urcite opakuju, ale tahle kniha je IMO proste skvela. Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.2.2012 10:53  20647
Napadá mě, že by nebylo od věci, mít v záhlaví seznam "použitelných" kuchařek. Takže kdo máte tip, napište ho. Idálně do titulku prosím napsat "kuchařka", ať se mi to lépe filtruje.

Pište autora, název a pokud to z názvu nebude jasné, tak i zaměření (obecné, sladké, vánoční, grilovací, italské, staré české,...)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 26.2.2012 10:30  20646
Jo, taky uvazuju, ze bych je poridila, ja od ni zkousela mrkvovy dort a jeste neco a oboji bylo moc dobre. A jak rikas, recepty jsou psane pro lidi :)
phoenix 26.2.2012 10:29  20645
Jinak peču z knížek Ivety Fabešové(účastnice RS Na nože), vydala dvě - Sladká Francie s Ivetou a Slavnostní pečení s Ivetou. Mám vyzkoušeno zhruba 5 receptů a výsledek je vždy velmi chutný. A recepty jsou napsány jasně, stručně, jednoduše.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt