Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
cova 27.2.2012 12:57  20678
Po dlouhé době mě dnes šílený hlad přinutil k návštěvě vývařovny v naší firmě (v režii Eurestu). Nabídka "KUN-PAOS s jasmínovou rýží" a "ŠVI-DŽU-DŽOU s nudlemi" jej spolehlivě zahnala aniž bych něco pozřel... :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 27.2.2012 12:44  20677
kuchařkaPaul Gayler - Steaky
Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.

Anko, takhle nějak jsi to myslela? ;) Mimochodem, tahle kuchařka se mi fakt docela líbí. Maso je sice dělené po britském způsobu porcování, ale v tom nevidím velký problém. Suroviny jsou IMO povětšinou sehnatelné docela dobře (tj. i mimo Makro :) ).
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 27.2.2012 12:44  20676
KuchařkaBarbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu
Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.

vinyl [20672]
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 27.2.2012 12:43  20675
KuchařkaJoza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně
Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.

triss [20667]
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.2.2012 12:30  20674
johnny10 ad paštikana másle orestuji kořenovou zeleninu, přihodím játra, orestuju, ale ne příliš, zajímavý šmrnc tomu dá trocha alkoholu flambování, případně pár kousků bazalky, smetana pro zjemnění, prostě experimentům se meze nekladou, nakonec všechno umeleš, sůl, pepř a vychladíš. Klasické použití možné, ale famozní je třeba s jablkovým čatní dle tohoto receptu: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/chickenliverparfaitw_90441
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.2.2012 12:23  20673
ziggyco je zdravý recept a co dostupná surovina?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.2.2012 12:23  20672
BiomenuAutoři receptů:Jiří Štift, Oldřich Sahajdák, David Šašek, Radek David
"Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou." Barbara Myšičková a Aleš Pavlíček, Autoři Kuchařky
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.2.2012 12:07  20671
Prosím prosím, nemohli byste to psát ve formátu:
titulek: Kuchařka
Formát: Autor - Název (+ případně komentář o tom, čeho se kuchařka týká)?
Dost mi tím pak usnadníte práci, nemám čas to v záhlaví aktualizovat postupně tak, jak to dodáváte a ještě si dohledávat autory...

Díky.
ziggy 27.2.2012 11:59  20670
já bych hrozně chtěla nějakou kuchařku, kde budou zdravý recepty, s dostupnýma surovinama .. nemáte někdo?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.2.2012 11:41  20669
AnkaPoklady klasické české kuchyně vypadá velmi dobře, co jsem jí v knihkupectví pročítal. Velmi dobrou zkušenost mám s kuchařkou Biomenu, vřele doporučuji. http://www.biomenu.eu/
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.2.2012 11:40  20668
Má to nějaké autory?
triss triss 27.2.2012 11:36  20667
Anka [20647]: vaříme chutně, zdravě, hospodárně, už to má asi dvacet vydání, kuchařka na základní českou kuchyni
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 26.2.2012 23:55  20666
Anka [20659]: No, mě horkovzduška sere tím, že v pravém zadním rohu peče víc, než ve zbytku. Možná zkusím doladit troubu nějakým kouskem plechu tak, aby se to teplo líp rozptylovalo.
Vůbec mi tak připadá, že výrobky firmy Electrolux mají víc chyb, než by se mi líbilo..
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.2.2012 22:33  20665
Fíha. Takhle si kazit reputaci.
scalex Scalex 26.2.2012 22:22  20664
No to je kurňa dost zásadních chyb! Iveta může být stokrát šikovná cukrářka, ale tohle vypadá, že té knize velkou pozornost nevěnovala.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt