Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.2.2012 14:22  20709
Shelle [20708]: nakrajela jsem maso na kostky, pridala mirne osmazenou cibulku, zaprasila paprikou, spetkou uzene papriky a gulasovym korenim (vse od Antonina), dva strouzky ceskeho cesneku na male kousky, mela jsem zbytecek (asi dve lzice) krajenych rajcat, pulku cervene papriky, zalila vodou tak centimetr nad okraj a pridala misku hoveziho vyvaru, co tu mam v mrazaku. Osolila (chce to vic), mirne pepre - vse promichala a strcila asi na dve a pul hodky do trouby. Maso se rozpadalo, jen jak pisu, bylo to ridke. Nevim, jestli tam priste nepridat chlebovou strouhanku (nekde psali solamyl, ale to se mi moc nechtelo...)
shelle Shelle - Good Service 29.2.2012 13:47  20708
zblunce [20707]: Tak pisni, jak jsi to delala, chci to take zkusit.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.2.2012 13:32  20707
Cova [20706]: dobre, zkusim, diky...

jinak jsem delala gulas v rimskem hrnci a byl jen trochu ridky, jinak chutnal naprosto uzasne, takhle se mi normalne snad jeste nepovedl :-) i manzel si ho dost pochvaloval - tak zatim aspon jedna vec, na kterou se hodi...
cova 29.2.2012 13:26  20706
zblunceDalo by se určitě použít třeba tohle http://www.toprecepty.sk/recept/1135-ukrajinsky-borsc/, ale vypustil bych brambory, vegetu a česnek... Brambory jsem v boršči na Ukrajině neviděl (i když, jak jsem psal, nevylučuju jejich použití jinde), vegetu nekupuju ani nepoužívám a co se týká česneku, nevím, ale jeden prolisovaný stroužek by asi neublížil...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.2.2012 13:16  20705
Cova [20704]: tak hustou smetanu mama - creme fraiche od Presidenta (nebo ted dela hodne hustou Yoplait), pripadne si vozim z nemecka Ramu :-) co korenova zelenina? a brambory?
cova 29.2.2012 12:46  20704
zblunceV Rusku a na Ukrajině je to dle oblasti - každý ho dělá trochu jinak. Před mnoha lety jsem na Ukrajině delší dobu pobýval a boršč jsem si (mimo jiných jídel) zamiloval. Jen je nutno říct, že 99% receptů vyskytujících se na českém webu se boršči nepodobá ani vzdáleně - není to žádná hustá polévka, do které se háže vše možné ve stylu pejska a kočičky. Jedná se o vývar, základními ingrediencemi jsou zelí, červená řepa, spousta hovězího masa (i s kostí) a velmi důležitá je hustá zakysaná smetana (nerozváří se v polévce, dává se nakonec), její český ekvivalent mi ale z běžných obchodů s potravinami není znám...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.2.2012 11:15  20703
nejake osvedcene tipy na borsc?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.2.2012 22:51  20702
Je to chemická reakce, takže mícháním to urychlíš, ale nutné to není.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 28.2.2012 19:40  20701
phanny [20698]: Cetl jsem 5kg kyseliny citronove a dost jsem se divil :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 28.2.2012 19:08  20700
phanny [20698]: Jo, behem te inverze se to ma michat nebo jen zamichat kyselinua nechat byt?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 28.2.2012 19:07  20699
phanny [20698]: Dik, super.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.2.2012 19:01  20698
Ok, takže normovaný recept na invertní cukr:
1050g cukru + 250g vody svařit na 115°C.

Praktická vložka:
Pokud nemáš teploměr, tak kápni trochu toho rozvaru do studené vody. Z cukru musí jít mezi prsty vytvarovat kulička, která se roztéká. Pokud nejde udělat kulička - vař dál, pokud kulička ztuhne tak, že už se neroztéká - přidej vodu - je to vařené moc.

Po dosažení 115° se rozvar odstaví a přidá se 5g kys. citronové. Iverze probíhá 15-30 minut, roztok už nevaříme! Roztok by měl být citronově žlutý. Potom přidáme 200g studené vody a 5g jedlé sody - bacha, tohle pění. Hotovo.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.2.2012 20:28  20697
zblunce [20696]: Skoda, koukala jsem, ze bych od Fialy vzala jeste Isomalt :(
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.2.2012 19:58  20696
Tigo [20695]: kdyby sis vzpomnela pred tydnem, mohli jsme ti to od phannyho privezt :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.2.2012 19:48  20695
phanny [20692]: Jo, dik, sodu jsem tamnakonec pridavala, to jsem zapomnela. V tomp opisu je prave vsechno tam prsknout najednou a varit, pokud se tam ma ta kyselina pridavat az pozdeji, mohlo by to byt tim.

phanny [20694]: Jo, jenze Fiala ma v e-shopu minimalni odber 800,- Kc.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt