"Upeču v troubě" znamená, že na pánvi rozpálím trochu oleje, do něj kydnu to maso a opeču ze všech stran (přidržuju ho nějakýma vařečkama nebo prostě nějakým náčiním k tomu vhodným, abych maso na pánvi udržel i položené na užší straně). Stačí krátce, z každé strany max. 30-40 vteřin. Dno pekáče naolejuju, vložím maso, případně přidám nějakou zeleninu okolo (k rajské to není potřeba, ale já jinak dost často s masem peču i kořenovou zeleninu, česnek a brambory), podleju vodou a vložím do trouby vyhřáte na 180 stupňů. Peču pod pokličkou (nebo alespoň přikryté alobalem, nemám-li pekáč s poklopem) zhruba 40-60 minut. Hodně samozřejmě záleží na velikosti a tvaru masa. Tady se fakt nedá říct jak přesně dlouho se to má péct, protože dvoukilový flák masa může mít tak různé tvary, že jednou je to 40 a jednou 60 a někdy je dokonce potřeba i víc... Optimální je mít doma teploměr (velmi užitečná záležitost, nemáš-li, doporučuju), který do masa zapíchneš a který ti přesně ukazuje stupeň propečenosti masa - pak vůbec nemusíš řešit čas... Prostě když se ručička dostane do té správné zóny, je upečeno a můžeš podávat. |