Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 21.3.2012 20:22  20943
Rajská a masoOpět pozdě, ale taky se podělím o zkušenosti :-).
Vařím hovězí v papiňáku - nejdřív ma troše tuku opeču, nechám zatáhnout, pak zaliju horkou vodou, přidám kořenovou zeleninu, cibuli vcelku, sůl, pepř, nové koření, bobkový list a tymián. Zavřu, vařím cca 3/4 hodiny. Omáčku pak dělám z toho vývaru.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.3.2012 18:03  20942
Tak maso se peklo cca tri a pul hodiny a je super :) Nakonec jsem to varene nechala v polevce a k rajske a knedlikum si davame to pecene.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.3.2012 15:25  20941
zblunce [20940]: Ja uz volala tatovi, aby mi ho koupil v Liberci, tak snad to klapne :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 21.3.2012 15:19  20940
Tigo [20924]: vydrz, az bude v Tchibu :-) nebo napis jeziskovi :-)))
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.3.2012 12:00  20939
Tak jeste aby ty mrchy konecne rozmrzly :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.3.2012 12:00  20938
Ok :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.3.2012 11:53  20937
tigoMůžeš to po 3 hodinách prubnout :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.3.2012 11:39  20936
No tak to se mě vůbec neptej, tento vynález nepoužívám, já jsem ochutnávač a pozorovač. Do trouby vždy koukám jak do televize :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.3.2012 11:37  20935
Anka [20934]: Kdyz ja ho chci varit v papinaku, tam se smata blbe :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.3.2012 11:31  20934
Tigo [20930]: Nemám odhad. Každopádně dávám do horké vody, ne do studené. A prostě vařím, dokud si nemyslím, že bude měkké. Když dělám polévku, kašlu na maso, chci chuť, takže vařím tak 3 hodiny. Na omáčku určitě tak dlouho ne. Vím, že nesnášíš nepřesné údaje (já také), ale v tomto případě ti to fakt lépe neřeknu :) Zkouším to pohmatem. Nesmějte se mi.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 21.3.2012 11:29 - Oblíbené kluby (22:48) 20933
Anka [20929]: *Jo a nikdy jsem neměla tak dobrou rajskou, jako když jsem ji dělala s kořenovou zeleninou.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.3.2012 11:20  20932
Ten kus masa je celkem maly, bude mit do kila, pocitam, to uz by asi bylo dlouho?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.3.2012 11:19  20931
Pekl bych tak jak píše Scalex, ale spíš při teplotě tak 100-110 a aspoň 4 hodiny
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.3.2012 11:07  20930
Anka [20929]: A jak dlouho varis? Prijde mi, ze kdyz to bude klasicke "polevkove" vareni, ze se pak to maso uz moc rozpada, nejde nakrajet na platky.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.3.2012 11:02  20929
TigoVařím ho. To pečené se vždycky děsně smrskne a nějak mi to do rajské tolik nechutná. Jo a nikdy jsem neměla tak dobrou rajskou, jako když jsem ji dělala s kořenové zeleniny. Tuším, že jsem vytáhla recept z Kuchařské pohotovosti.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt