Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 8.8.2013 07:36  2129
Já řekl něco o tom, že v tom je problém? Mě jen udivilo, žes dala 300kc za 250g buh ví kdy upraženýho a namletýho kafe.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.8.2013 18:11  2128
Måžeš mi teda vysvětlit, co je pro tebe problematické na té enzymatické úpravě? Já se fakt jen chci dovzdělat :)
ullicnik ullicnik 7.8.2013 14:24  2127
Mě nejde o nic :) O tvém novém kávovém příråstku jsem se už nezmiňoval.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.8.2013 13:43  2126
Tak jsem si zase kousek dostudovala. Využití trávicích enzymå. Pro mě zatím nic proti ničemu. Stále jde spíš o to, jak to upražili.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.8.2013 13:25  2125
A o co ti vlastně jde (krom toho, že je to už namleté a ne pražené zrovna minulý týden)? Když jsem hledala něco k tomu "enzymaticky ošetřený kafe", tak jsem se prozatím dostala jen k tomu, že to znamená fermentaci a že fermentace se používá při mokré metodě zpracování kávových zrn, což je metoda užívaná pro kvalitnější kávová zrna (delší doba, dražší metoda).
ullicnik ullicnik 7.8.2013 12:49  2124
Jako jo, ale na druhou stranu, vždycky když vyzkoušim něco jiného, tak mě to jen potvrdí, že DS praží extraligu:)

A přítelkyně (která mi udělala radost, když jednoho dně řekla že už ji rozpustný nechutná a že chce taky aeropress a mlejnek) už ani nechce nic jinýho než DS, tak co mám dělat :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.8.2013 12:43  2123
Hele, veškeré popisky ve vietnamštině. Myslíš, že jsem něčemu z toho rozuměla? Třeba to bude dobrý kafe. Je to zase jiný přístup. Kdo nic nezkusí, nic neriskuje a furt bude pít doubleshot :)
ullicnik ullicnik 7.8.2013 07:25  2122
Anka: Tys za 300kc koupila 250g umletýho a enzymaticky ošetřenýho kafe?
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 6.8.2013 22:07  2121
Mě dnes zujalo toto: http://kackazvykacka.blogspot.cz/2013/08/ema-ma-kavu-kacka-ma-emu-o-ta-se-ma.html
Přítel tam prý už byl a chválil cenově dostupné kvalitní espresso za na Prahu lidových 30 Kč. :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.8.2013 21:01  2120
Wronski [2119]: Zřejmě nějaká jeho varianta.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 6.8.2013 21:00  2119
Anka [2114]: Maté?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.8.2013 20:59  2118
Wronski [2117]: Jo, to mi bylo jasný, že espresso z toho dělat nebudeš.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 6.8.2013 20:58  2117
Anka [2113]: To je nějaký moc drahý.
A vykouzlím z toho leda turek alá aeropress, páč píšou, že je to hrubě mletý. Což bys měla být ráda, páč taky píšou, že je to kyselý, což z aeropressu nebude.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.8.2013 20:52  2116
Při googlení toho kafe jsem narazila na blogískový příspěvek o moc hezké kavárně. Bohužel trochu z ruky.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.8.2013 19:55  2114
No a vedle byl takový téměř noname igeliťák s nějakým čajem. Velké jednotlivé sušené listy (zkroucené). Pytlík za 50 Kč, tak jsem si říkala, že to måžeme zkusit. Teď jsem si do googlu opsala ta aijská slova z obalu a zdá se, že se jedná o cesmínu a v nějaké diskusi psali, že pozor na "neznámé výrobce", protože stačí, aby se mezi listy zamotala bobulka a je na otravu zaděláno. Ale zase když mám opravdu jednotlivé velké listy, nic sypacího... Je to prý šíleně hořké a asi i zdravé. No, obávám se, že to bude hlavně hnusné. Takže to spíš poletí.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt