Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 23.4.2012 08:23  21158
Pavlajs, no diky, aspon nekdo, ja si spis rikala, proc se do toho vubec poustim.
shelle Shelle - Good Service 23.4.2012 08:22  21157
Radeji ne. Nicmene priste asi fakt bude, zkuism reparat nekdy, az zase sezenu drozdi.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.4.2012 08:16  21156
Fotka?
pavlajs pavlajs 23.4.2012 05:57  21155
Shelle 21154Gratuluju, že jsi to nevzdala a přivedla jsi pečivo do zdárného konce :)
PS: já jsem si říkla, že to zvládneš, vždyť na tom nic není :-)
shelle Shelle - Good Service 22.4.2012 23:53  21154
Tak pry se povedly.
shelle Shelle - Good Service 22.4.2012 23:04  21153
phanny [21151]: Aha, to by obzvlaste u me mohlo pomoci :) Mne se vzdy vsechno desne lepi. A v kolik to tam tak vecer davas a v kolik se to pak ma zpracovat?

Vanda [21152]: No ja vim :( ALe na pekaci se ted tvari docela stejne. Prijde mi, ze tak dve byly fakt mensi, zbytek je plus minus podobne.

SPis teda v receptu psali 24 kusu, ja mam 15, tak to budou VELEbuchty, jenze mne ty prvni prisly male. No, uvidime chutove, pokud budou chutnat, jsem ochotna do toho jit znovu, ale jedine rano. I kdyz priznavam, ze si moc velke nadeje nedelam.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.4.2012 22:45  21152
Shelle [21150]: Někdy mouka pije míň, někdy víc - znáš to - výška, tlak, teplota, rosný bod... takže přisypat se někdy musí.
To, že máš každou jinou bude mít vliv u pečení. Ty menší mohou být vysušené a ty větší nedopečené.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.4.2012 22:43  21151
V lednici ztuhne a dobře se s ním potom pracuje, a taky se míň lepí :).
shelle Shelle - Good Service 22.4.2012 22:41  21150
phanny [21149]: Je pak nejak lepsi?

Vando, nevim, nevim. Jako ty posledni jsem motala uz rychleji, ale nevim zda vzteky nebo ziskavanym grifem. Za chvili jdou do trouby.

Jinak testo se mi priserne lepilo, to se mi tedy deje vzdy u test, s kterymi mam neco delat krome tech 'prelijte do formy'. Myslite, ze jsem dala moc mleka? Nevim, jestli jsem to cele nepoto, kdyz jsem pridavala pak mouku, abych to nejak vyvalela a mohla to motat. A kazdou mam uplne jinou, nektere jsou polovicni :(
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.4.2012 22:37  21149
kynuté těstoZadělám den předem a dávám ho kynout do lednice. Přes noc.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.4.2012 22:36  21148
Shelle [21147]: neboj, to chce jen trénink :)
shelle Shelle - Good Service 22.4.2012 22:24  21147
Tak viditelne nakynuti nebylo nejvetsi uskali, jak jsem tusila.

Nakynulo to pekne, MOTANI byla hruza. Takze prosim vas, az se zase budu chtit pokouset o neco slozitejsiho nez udelat testo, prelit do pekace a pect, eventualne prihodit nejakou dalsi vrstvu, zakazte mi to :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.4.2012 21:35  21146
Já těsto dávám do mírně nahřáté trouby. Kyne dobře:-)
shelle Shelle - Good Service 22.4.2012 21:02  21145
http://www.jaksetodela.cz/video/1342/pecene-povidlove-buchty-recept-na-povidlove-buchty - tak takhle rychle bych chtela, aby to fungovalo :)

Anko, take me to napadlo, ze bych to mela zahrat, tak je to u nas v saune, dokonce uz vidim i kynuti, tak jsem pridala 15 minut. A jsem zvedava.

Akoratze ted chci spat.

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.4.2012 20:27  21144
Shelle [21142]: Ano asi i záleží, kde to těsto máš. Já ho teď v "zimě" dávám k trubkám v koupelně, protože ty jsou horké a těsto se krásně prohřeje. Když ho máš jen třeba ve dvaceti stupních, asi to půjde pomaleji.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt