Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 28.4.2012 21:12  21194
ono je dobry taky po rozriznuti trochu vydlabnout, to vydlabany rozhnahnat s trochou cesneku a sladky papriky nebo jak je tady psany s rozmackanejma vlasakama, pak na dno toho vydlabanyho dat kolecko cibule, zaplacnout tou uhnahnanou hmotou a pak ty dve pulky zase slepit zpatky. a pak udelat klasickou olejovou zalivku, do ktery se vrzne par habanero
ziggy 28.4.2012 21:01  21193
jo a bacha,at ti ani kousek sýra nekouká z oleje ven, většinou to začne plesnivět (teda stalo se nám asi dvakrát, než jsme se poučili)
ziggy 28.4.2012 21:00  21192
BigDejvid: v lednici to bude zrát pomaleji, ve špajzu rychleji, tak se rozhodni, kdy to chcete jíst..
obecně dáváme do špajzu, když chceme jíst za 3 dny, do lednice cca po 6-7 dnech.
jinak většinou dáváme do skla, aspon člověk vidí, jak se to vyvíjí :) mám na to takovou tu retro dozu http://www.kuchyne-domacnost.cz/fotocache/bigorig/VITRA%20doza%20na%20potraviny%200,7l.jpg
shelle Shelle - Good Service 28.4.2012 18:56  21191
Nekdo radil tri dny ve spajzu, pak do lednice. Ja nakladam jen Camembert a ten po trech dnech ve spajzu uz je a do tydne se z lednice musi snist.

Wronski, to je zbran hromadneho niceni.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.4.2012 18:52  21190
ziggy: díky,to zní fakt zajímavě s vlašákama. Všechno doma je, tak se do toho zítra pustíme. Jen sehnat velkou sklenici. Nebo to nakládáte ještě do něčeho jiného? Dáváte do lednice nebo někam do špajzu po naložení?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 28.4.2012 18:50  21189
Dneska jsem v Penny viděl něco, co se jmenovalo "Med na vaření, pečení"
A na cedulce bylo:
"Pekařský med = med určený výhradně na vaření nebo pečení."
(A pak samozřejmě "Směs medů ze zemí ES a ze zemí mimo ES.)

Co je to sakra za med?
ziggy 28.4.2012 18:03  21188
BigDejvid: v půlce rozkrojit a vložit vlašáky a cibuli, taky potřít uvnitř červenou paprikou, zase složit a naložit do oleje..
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.4.2012 16:59  21187
nakládaný hermelínTak jsme si koupili pár kousků a chceme je naložit. Máte někdo nějaký zajímavý recept? Díky.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.4.2012 09:11  21186
BigDejvid [21185]: Raději bych šla na tu náplavku nebo na Kulaťák, ale v sobotu kvůli tomu do Prahy fakt nepojedu.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.4.2012 09:03  21185
Přesně.

Farmářské trhy jsou už po celé Praze - Náplavka, Anděl, Jiřák, Dejvice, Nám.rep., Modřany,atd. Jinými slovy jsou už všude.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.4.2012 08:54  21184
muflonek [21183]: Je na zeleninu brzy.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 27.4.2012 18:39  21183
Na Andělu jsou taky farmářské trhy, což mi vyhovuje... pro cestu z práce... Já tam ulovila orlickohorské máslo.o)))) a chřest.o) Ale na můj vkus je tam fakt málo zeleniny:O(
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 27.4.2012 16:10  21182
Jsem si to přečetl až teď, každopádně jsem dnes zrovna na Nám.Rep. byl a viděl jsem ho tam.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.4.2012 11:30  21181
A kupuju tam také výborný žitný kváskový chleba.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.4.2012 11:29  21180
Praha - Náměstí Republiky
Trhy tam jsou od úterý do soboty (ale většina stánkařů, ke kterých tam chodím, vždy zmiňuje, že tam jsou jen do pátku, tak nevím, co je tam v sobotu). Zatím tam moc zeleniny není, ale to se rozjede, jakmile to na zahradách naroste.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt