Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 8.6.2012 10:29  21367
ziggy [21366]: na Heurece ji uvadeji od 279 :-)
ziggy 8.6.2012 10:14  21366
koukala jsem dneska v knihkupectví do kuchařky Škoda nevařit od toho sedmnáctiletýho kluka (byl na titulce Reflexu před pár týdny) a musim říct, že mě to fakt překvapilo a jako příjemně, takový sympatický,rychlý,zdravý recepty.. počkám až to zlevněj asi :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.6.2012 07:45  21365
Ze zvířat se pěstují jen akvarijní rybičky, ty se ale zase moc často nejedí. Jinak prodávat maso zároveň s vnitřnostma není moc časté, maso má mnohem delší trvanlivost. Králík i z obchodu je občas s ledvinama, s játry nikdy. Takhle dohromady to koupíš jen od malochovatele čerstvě zabité.
ullicnik ullicnik 8.6.2012 07:22  21364
Docela pobavilo:

"Značka Původní Sklepmistr je jednou z nejúspěšnějších českých značek, dlouhodobě oblíbená mezi českými spotřebiteli," uvedl Výleta. "Je smutné, že vedle značkové elektroniky a textilu, se stávají předmětem padělání i naše tradiční potravinářské výrobky."
ullicnik ullicnik 7.6.2012 10:52  21363
Tessien [21362]: finger ;-)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 7.6.2012 10:19  21362
Hmm, ono se to fakt smi pouzivat. Clovek se neco priuci kazdy den.
Kazdopadne ullicnikovo vztekani je vtipny tak jako tak :P
frakira 7.6.2012 10:07  21361
http://www.ontola.com/cs/je-spravne-pestovat-dobytek
hmm.. (mne to taky taha usi, ale slysela jsem to uz tolikrat, ze bych si netroufla tvrdit, ze je to spatne..)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 7.6.2012 10:01  21360
ullicnik [21359]: wow, ono se nam to rozciluje :))

Rikej si to jak chces, ale nediv se, ze ti lidi opravujou, kdyz to rikas spatne ;)
ullicnik ullicnik 7.6.2012 09:55  21359
triss [21356]: Když sem byl malej (cca 12), tak sem si vypěstoval dva králíky, pak sem zavolal dědovi - řezníkovi, ten je kuchnul a sežrali se. Následně jsem vlastnoručně postavenou králíkárnu zničil plamenem. Ani v těch dvanácti jsem neměl pocit že ty dva kusy potravy vychovávám nebo snad dokonce chovám, to pak budu dělat se svym šklíbákem. Tak mi do toho nekecej, já to řikám po svym.
ullicnik ullicnik 7.6.2012 09:50  21357
To pozná i neznalec, musí být hezky jednobarevný v barvě krve, bez fleků (bíléú a jiných anomálii.
triss triss 7.6.2012 09:33  21356
ullicnik [21351]: poznámka pod časou, až se zvířata budou pěstovat, bude mít většina vegetariánů po problému (pěstujou se rostliny, zvířata se chovají)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 7.6.2012 09:15  21355
ziggy [21354]: kdyz budou na ohmat tvrdy, tak vis, ze ten kralik chlastal :)
ziggy 7.6.2012 08:37  21354
a jak jako běžný občan poznám podle jater, že byl králík zdráv a v kondici?
ullicnik ullicnik 7.6.2012 07:45  21353
Já tedy králíky nekupuju ani nijak nezpracovávám, ale vím že mamka, která je bere často, by jinak než celýho králíka s játrama nevzala - od chovatele. Z obchodu je podle mě nebere, ale asi by se toho nebála - z ověřenýho obchodu.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.6.2012 07:33  21352
No jo, ale když kupuju minibalení dvou stehýnek nebo prostě kousků, tak tam těžko budou játra. Dělám to ještě navíc dítěti, tak o to víc mě to zajímá. Ale manžel má kolegu, co taky králíky pěstuje, tak snad se s ním domluví na nějaké dodávce taky.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt