Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.6.2012 08:44  21391
Ale tady chce někdo očividně mlít:-)
shelle Shelle - Good Service 9.6.2012 06:36  21390
Phanny, vzdyt rikam, ze ja bych klidne jako vzdy koupila :) nemluve o tom, ze to je pro dve tehule a chceme to mit well done.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 8.6.2012 23:56  21389
phanny [21388]: tak muzu si koupit toho dry aged anguse a pak si ho umlit doma :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.6.2012 22:45  21388
Shelle [21387]: Aby tam nebyly tvrde kusy, aby to bylo jemněji umleté. Hlavně pokud to děláš z masa, ze kterého nejdou steaky :). A dry-aged angusu budou určtitě lepší než cokoliv do doma vytvoříš, mít tohle ke koupi, tak to nepatlám sám. Už jen kvůli tvaru, ten správněj tvar je doma neudělatelnej. A maso nechávám mlít u řezníka, proč si doma zadělávat kuchyň...
shelle Shelle - Good Service 8.6.2012 21:45  21387
phanny [21386]: Proc dvakrat? Ja jsem na tohle strevo, teda ja to ani nehodlam delat, neada na maso saham a mleti mi prijde moc kontaktni, teda ta manipulace s nim.

CO jsem vykoukala na netu, tak prave ma byt nejake prorostle, aby to nebylo suche. Osobne byc teda klidne koupila ty hotove z waitrosu z dry aged anguse.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.6.2012 20:37  21386
BurgeryJá je dělám jen z masa. Předního, 2x mletýho. Držím se jednoduché poučky, že burgery se dělají z masa ze kterého nejdou steaky :). Chcte to tam namlít lůj, jsou šťavnatější.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.6.2012 20:36  21385
Scalex [21383]: Na anglickou kuchyni mi nešahej :). Hovězí s Colmanovou hořčicí (jedno jestli vařený z polívky nebo pečený...), creamed tea, sticky toffee pudding, všechno geniální delikatesy.
scalex Scalex 8.6.2012 18:53  21383

Já myslel, že už v Anglii žiješ dost dlouho na to, abys o anglické kuchyni věděla své. 8^)

Hamburger je americké jídlo, držel bych se spíše amerických stránek (nebo receptů vycházejících z těch tradičních amerických). Vejce do hamburgerů dávám, ovšem až do hotových, ztracené. Miluju tu chuť, když se žloutek roztrhne a začne vpíjet do masa. Užrat bych se toho mohl (ale nesmím 8^( ).

shelle Shelle - Good Service 8.6.2012 18:44  21382
Foxka [21380]: Vetsina receptu na angl. strankach tam zloutek ma. A casto i strouhanku nebo neco podobneho.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 8.6.2012 17:19  21381
Jeste k tem burgerum - melete to maso na jemno/na hrubo? Mam dojem, ze nas mlynek ma 2 mrizky, tak premyslim, kterou pouzit.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 8.6.2012 15:33  21380
Žloutek (celé vejce) a strouhanka se dává do karbanátků, hamburger ne podle mě čistý maso (u nás doma jsme tomu říkali mleté bifteky).
shelle Shelle - Good Service 8.6.2012 14:17  21379
vinyl [21377]: A co ten zloutek ci strouhanka? :)
scalex Scalex 8.6.2012 14:10  21378
Píšu 4-6 minut, záleží samozřejmě na tloušťce placky a na žáru grilu a na výšce placek nad uhlím. Vysušenej puk z toho samozřejmě mít nehodlám. 8^)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.6.2012 14:06  21377
hamburgerworčestru a podobným záležitostem se vyhýbám, někdy dávám nakrájená sušená rajčata, když nastrouhaný sýr, tak ho jakoby zabalím dovnitř masa. Odhadem tak 3-4 minuty z každé strany.
ullicnik ullicnik 8.6.2012 13:58  21376
Scalex [21373]: ha, to zní dobře

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt