Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.6.2012 18:26 - Oblíbené kluby (16:58) 21400
Misa [21399]: Hlavně není kyselý, ale ani přeslazený.
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 12.6.2012 18:25  21399
Anka [21398]: jj, štrůdlový jogurt, není špatný.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.6.2012 18:22 - Oblíbené kluby (16:58) 21398
Ani recept, ani popis, asi ani ne moc extra kvalitní jogurt, ale chutnal mi teda moc!
Jogobella - Pečené jablko


složení:
mléko
jablka z koncentrátu
jablečná šťáva z koncentrátu
glukozo-fruktozový sirup
cukr
hrozinky
karamelový sirup
sušené mléko
aroma
skořice
jogurtová kultura
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.6.2012 09:15 - Oblíbené kluby (16:58) 21397
Projekt: Sandtnerová

Aneb česká inspirace filmem Julie a Julia.
shelle Shelle - Good Service 9.6.2012 20:47  21395
phanny [21394]: No dry aged nakonec nebyl, protoze nakup byl ze Sainsbury a ne Waitrosu. A na rozdil od steaku ve ctvrtek ten well done hambac byl stavnaty.

Btw ja bych tu chtela treba jen toho reznika :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.6.2012 20:10  21394
TessJá tady taky chci řeznictví, kde mají dry-aged klidně českou stračenu :)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 9.6.2012 11:36  21393
Pcha, seru na ne, koupim hotovy, kdyz o moje mleti neni zajem *urazenik* :P
ziggy 9.6.2012 08:54  21392
třeba by mu to ten řezník dovolil :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.6.2012 08:44  21391
Ale tady chce někdo očividně mlít:-)
shelle Shelle - Good Service 9.6.2012 06:36  21390
Phanny, vzdyt rikam, ze ja bych klidne jako vzdy koupila :) nemluve o tom, ze to je pro dve tehule a chceme to mit well done.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 8.6.2012 23:56  21389
phanny [21388]: tak muzu si koupit toho dry aged anguse a pak si ho umlit doma :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.6.2012 22:45  21388
Shelle [21387]: Aby tam nebyly tvrde kusy, aby to bylo jemněji umleté. Hlavně pokud to děláš z masa, ze kterého nejdou steaky :). A dry-aged angusu budou určtitě lepší než cokoliv do doma vytvoříš, mít tohle ke koupi, tak to nepatlám sám. Už jen kvůli tvaru, ten správněj tvar je doma neudělatelnej. A maso nechávám mlít u řezníka, proč si doma zadělávat kuchyň...
shelle Shelle - Good Service 8.6.2012 21:45  21387
phanny [21386]: Proc dvakrat? Ja jsem na tohle strevo, teda ja to ani nehodlam delat, neada na maso saham a mleti mi prijde moc kontaktni, teda ta manipulace s nim.

CO jsem vykoukala na netu, tak prave ma byt nejake prorostle, aby to nebylo suche. Osobne byc teda klidne koupila ty hotove z waitrosu z dry aged anguse.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.6.2012 20:37  21386
BurgeryJá je dělám jen z masa. Předního, 2x mletýho. Držím se jednoduché poučky, že burgery se dělají z masa ze kterého nejdou steaky :). Chcte to tam namlít lůj, jsou šťavnatější.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.6.2012 20:36  21385
Scalex [21383]: Na anglickou kuchyni mi nešahej :). Hovězí s Colmanovou hořčicí (jedno jestli vařený z polívky nebo pečený...), creamed tea, sticky toffee pudding, všechno geniální delikatesy.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt