Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.6.2012 19:15  21415
Řekla bych, že mimo lednici ještě víc vyzrajou?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.6.2012 19:07  21414
ziggy [21413]: Nevím a dávám, mám s tím dobrou zkušenost.
ziggy 13.6.2012 19:06  21413
nevíte někdo, proč se rajčata nemají dávat do lednice? nemůžu si vzpomenout ..
shelle Shelle - Good Service 13.6.2012 19:06  21412
phanny [21409]: Obalenou?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.6.2012 19:00  21411
Anka [21410]: na ty bryle jsem koukala a dost se pobavila :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.6.2012 18:59  21410
Pokud máte pocit, že máte v kuchyni zbytečně málo pyčovin, můžete si pořídit rychlokráječ na banány nebo brýle na krájení cibule.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.6.2012 18:34  21409
U nás dělají v jedné hospodě goudu smaženou na másla s domácíma hranolema s domácí majonézou. Šmakózní záležitost.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.6.2012 09:22  21408
Scalex [21407]: Tou umělohmotností jsem nemyslela konkrétně smažák, ale různá polévková koření a tak. Ten smažák je prostě jen přízemní smažená prasečina. (Pozor, nezaměňovat se smaženým řízkem, či vypečeným bůčkem, to není přízemní prasečina, to je vepřové!)
scalex Scalex 12.6.2012 22:27  21407
Ehm, co přesně je na smažáku s hranolkama umělohmotného? Skutečný sýr, skutečné vejce, skutečná mouka, strouhanka z opravdového pečiva, kvalitní nepřepalující se olej na smažení, žloutek na tatarku, kvalitní olej na tatarku, trocha dijonské hořčice, trocha najemno sekané cibulky a kyselé okurky, trocha soli, brambory. Po umělé hmotě, konzervantech, chemikálicích a podobném ani stopy.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.6.2012 20:42  21406
Vanda [21405]: Ano, už si vzpomínám, skutečně jsi to byla ty.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.6.2012 20:41  21405
Anka [21401]: To jsem mu nahnala chutě určitě já :) měli jsem smažák asi po stopadesáti letech (protože jsem odmítli oběd u maminky, tak nám ho obalený vnutila s sebou) - a normálně jsem si mlaskala :) dlužno dodat, že k tomu přibalila ještě řízky z panenek.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 12.6.2012 19:51  21404
Budu mít domácí vejce, tak udělám pomalý míchaný.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.6.2012 19:44  21403
Wronski [21402]: Začínám mít pocit, že bych si skoro dala spíš ten smažák. Ty alijoolijo máme furt.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 12.6.2012 19:42  21402
Už mě to přešlo. Teď mám chuť na olijoalijo. S chilli papričkama.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.6.2012 19:36  21401
PrasárničkaJo a jinak já si tady furt lámu hlavu, jakou kvalitní domácí stravu bez umělých hmot a podobně Wronskimu podstrojovat, on mi většinou odmítá radit, max. řekne, že nic nechce, a teď o víkendu se blbeček skoro romanticky zasnil a pravil: "Já bych si tak dal smažák s hranolkama..."

Takže tento víkend ho asi pozvu na oběd naproti do sídlištní hospody a šmákneme si. Tatarku by asi bylo jistější vzít si vlastní, co?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt