Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.7.2012 19:04  21632
Anka [21630]: ja je delala s krutim masem, zeleninou a kapkou smetany - neco jako rizoto...
scherie Scherie 18.7.2012 18:52  21631
já jsem kroupy přidávala do bramborové kaše + česnek + uzené
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.7.2012 18:49  21630
Máte vyzkoušeno něco z krup, co není kuba, bramboračka, prdelačka či uzená polévka? (Zadat do Googlu slova kroupy a recept, umím.)
ziggy 16.7.2012 12:14  21629
ad Na talíři, vypadá to pěkně! co se týče toho webu zdarma, znáte www.wix.com? je to zdarma (ale dá se i leccos dokoupit) ale i to zdarma je dost postačující..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.7.2012 09:09  21628
Anka [21621]: ja vedela, proc ji doporucuju... mam ji koupenou do ipoda, coz je blbe v tom, ze je to male, ale zase jsou tam videa :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.7.2012 07:52  21627
Tigo [21626]: Mám dojem, že ano, ale pro jistotu se ti kouknu. Tento týden se na 14 dní stěhuju k našim hlídat barák, tak bude čas to prozkoumat :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 15.7.2012 22:21  21626
Anka [21621]: A jsou tam nejak normalne (pro blby) napsane doby a teploty?
scalex Scalex 15.7.2012 21:45  21625
Gordon Ramsay's Scrambled Eggs
renda Renda 15.7.2012 21:42  21624
Jakoze nez dotuhnou a jdou na talir tak pridat tu smetanu? To zni dobre, oboje mam doma, asi vyzkousim ke snidani zitra.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 15.7.2012 21:34  21623
Scalex [21622]: Jj, to potvrzuji.
scalex Scalex 15.7.2012 21:27  21622
Dnes jsem dělal míchaná vejce podle Gordona Ramsayho a můžu potvrdit, že vrchovatá lžička kysané smetany na jednu porci - přidaná v závěrečné fázi míchání - to opravdu posune o level výš.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.7.2012 21:13  21621
To jsem včera a dnes tvořila. Podle kuchařky Romana Vaňka. Včera jsem dělala z jedné dávky, dnes ze dvou.

K té kuchařce: Máma si ji koupila a chci ji taky. Prolistovala jsem ji a přijde mi, že ji můžu vzít a vařit to recept za receptem, protože tam nejsou žádné zbytečné pyčoviny (ani jídla, ani suroviny, ani postupy).
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 15.7.2012 21:11  21620
Hosting obrázků img24.eu
aiwai Aiwai alea acta es 14.7.2012 20:06  21619
obeddnesni obed cuketova polevka a brambor se smazenym kvetakem

Polevka:
dve brambory
jedna cibule
pet deka kabanosu
pul velke (domaci velke) cukety(kupovane by odpovidaly dve)
lzice oleje
lzice kysane smetany

na oleji zpenime cibulku a opeceme s ni na male kousky nakrajeny kabanos.Cibulku a kabanos prendame do misky a v hrnci v osolene vode do meka uvarime brambory a cuketu, oboje nakrajene na kostky.Kdyz je oboje meke, tak promixujeme tycovym mixerem a primychame cibulku s kabanosem a lzici smetany.Podle potreby doredime a osolime. Podavame s opecenym chlebem.

Obalovany kvetak:
kvetak rozebrany na ruzicky, uvareny v osolene vode
dve vejce
deci mleka
lzice horcice
3 kzice mouky
lzice oleje
z vajec mleka mouky a horcice vytvorime testicko a kvetak v nem macime a smazime na oleji.


Polevku sem obohatila o vyvar z kvetaku a kousky vareneho kostalu, kabanos v ni je hlavne pro meho masozraveho manzela.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.7.2012 09:06  21618
Jen pro informaci: Těch kategorií a podkategorií tam existuje mnohem víc, ale když v nich není recept, nezobrazují se. Jsou tam např. polévky, zavařeniny, nepečené moučníky a tak. Takže neváhejte psát recepty jakékoliv, určitě je máme kam zařadit.

Po rozkliknutí receptu je možno i hodnotit (hvězdičky) a psát komentáře.

Jestli vidíte nějakou možnost vylepšení, sem s tím.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt