Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.7.2012 22:18  21734
Budu se opakovat, ale "dozlatova" upect umim, nicmene bych uvitala aspon orientacni cas, abych vedela, jestli to vrazim do trouby a mam hodinu pokoj a nebo tam musim kazdych pet minut kouknout a kontrolovat.
scalex Scalex 27.7.2012 22:12  21733
Druhý otazník má být tečkou.
scalex Scalex 27.7.2012 22:10  21732
Co takhle si na to "dozlatova" zvyknout, jako miliony kuchařek před tebou? Od chvíle, kdy byla vynalezena trouba s dvířky nebo dokonce okénkem, není vizuální kontrola barvy pokrmu žádným problémem? IMHO je lepší informace "pečte dozlatova" než "pečte deset minut", přičemž v jedné troubě se to za deset minut nedopeče a ve druhé spálí.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.7.2012 21:54  21731
Vankova kucharka dnes zakoupena, tak jsem zvedava. Btw prvni namatkou otevreny recept obsahoval "pecte dozlatova" bez casu, uuuaaa :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.7.2012 21:53  21730
zblunce [21724]: Zeli nema zadnou chut, bodejt, Jirka Babica to tuhle rikal o vajicku.
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 27.7.2012 20:54  21729
my měli lišky přímo z lesa...a rizoto bude příště :-)
ziggy 27.7.2012 20:22  21728
já předvčírem viděla lišky prodávat v českým gruntu, ale jedem pryč, tak se tam stavím jindy, liškový rizoto - mňam..
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 27.7.2012 17:41  21727
asi nepříliš zdravé,ale pochoutka :-) těstoviny promíchané s osmaženýma a podušenýma liškama,do toho trochu smažené cibulky,dneska máme mňam večeři!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.7.2012 17:07  21726
Plněné bramborové knedlíky se zelím podle Vaňkovy kuchařky. To balení byl trochu nervák, ale za to recept nemůže. Dělala jsem je poprvé a s čistým svědomím můžu říct, že balení kynutých buchet je proti bramborovým knedlíkům procházka růžovým sadem.

Ale jsou dobré! Nerozplizlé, měkké...
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 27.7.2012 17:00  21725
Tigo [21723]: velka cuketa je hnusna, mala cuketka je dobra
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.7.2012 16:14 - Oblíbené kluby (13:04) 21724
Tigo [21723]: nahodou, ja si dneska udelala cuketove zeli a je vyborne... ono v podstate ani samotne zeli nema zadnou chut, takze je vlastne jedno, co si uvaris a dochutis jako zeli :-)))
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.7.2012 16:09  21723
Co furt mate s tou cuketou? Dyt je hnusna.
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 27.7.2012 15:16  21722
vinylDíky, vyzkouším.
ziggy 27.7.2012 08:53  21721
phanny: zní to dobře, ale trochu mě tam zarazil "taneční večer s kapelou wydle" :-))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.7.2012 07:40  21720
Borrascaorestuješ malé kostičky cukety, rozpustíš romadur ve smetaně,výsledek by měl být spíš hustější, sůl, pepř, smícháš směs a naplníš s ní canelony, kladeš do vymazaného pekáčku, zaliješ rajčatovou omáčku, kterou sis předtím udělala, nastrouháš na to parmazán a necháš zapéct. Já to dělám z čerstvých těstovin, každý kousek před naplněním minutu povařím. Výsledek z kupovaných sušených neumím předpovědět, asi bych koupil ty pláty na lazaně, ty můžeš chvíli vařit, když povaříš kupované canelony, už je nikdy nenaplníš, můžeš skusit nevařit předem, zalít dostečným množstvím rajčatové omáčky a uvařit až naplněné v troubě. Trochu pracné, ale stojí to za to.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt