Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 30.7.2012 09:57  21746
vinyl [21745]: AFAIK pokud to je treba nejake pecivo, tak to tak jednoduche neni, ne? :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.7.2012 09:07  21745
péct do zlatovaNevím teda čeho se týká, ale cokoli se dá opéct do zlatova na pánvi případně na vysokou teplotu v troubě. Takže nevidím problém to předtím nebo potom dělat na nízkou teplotu třeba 3 hodiny v troubě.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.7.2012 12:03  21744
Wronski [21743]: Jo, tak nejak. Bylo by to fajn.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 29.7.2012 11:13  21743
No výborně, přesně takové připomínky jsem poptával.
Šlo by to udělat.
Předpokládám, že to myslíš tak, že by byl seznam všech osob, od kterých je tam recept, a z toho by šlo vybírat, jo?
(Jinak pokud víš konkrétně, od koho chceš číst recepty, tak stačí dát hledat jméno.)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.7.2012 11:04  21742
Mela bych jednu malou prosbu k lopusimu receptari - neni to dulezite teda, jen me to napadlo - slo by nejak udelat, aby slo vyhledavat i podle osoby, ktera recept pridala? Nebo to tam je a nenasla jsem?
shelle Shelle - Good Service 28.7.2012 20:22  21741
mrcos [21740]: Tak jogurt a vajicka fakt nedelam, zkusim.

mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 28.7.2012 19:42  21740
těstovinový salátShelle [27552]: To skoro nemá význam sem psát :)
Prostě zelenina (okurka, paprika, rajčata, ... trochu cibule), těstoviny, tuňák z konzervy, vařený vajíčka (nešetřit, vařený žloutky tam maj svý místo) a jogurt. Sůl a pepř.
Hlavní fór je v tom spojení vařených žloutků a jogurtu.
Poměry nebo množství dohromady pořádně nedám, vždycky to dělám tak nějak od oka.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.7.2012 18:38  21739
Brambory i rýže se dají dobře udržovat teplé pod peřinou.
shelle Shelle - Good Service 28.7.2012 09:00  21738
Anka [21735]: Dobra pripominka.

Nejlepe tohle resi muj novy parni hrnec, ale v nem se vse delat neda, ze.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 28.7.2012 07:52  21737
Anka [21735]: jo, to mi v kuchyni porad dela nejvetsi problem...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.7.2012 23:10  21736
Anka [21735]: Jo, to je taky dobry vedet.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.7.2012 23:07  21735
Tigo [21734]: Já zase ty orientační časy ráda kvůli načasování zbytku jídla. Nastavit vše tak, aby se brambory dodělaly zároveň s masem, je pro mě vždy vyšší dívčí.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.7.2012 22:18  21734
Budu se opakovat, ale "dozlatova" upect umim, nicmene bych uvitala aspon orientacni cas, abych vedela, jestli to vrazim do trouby a mam hodinu pokoj a nebo tam musim kazdych pet minut kouknout a kontrolovat.
scalex Scalex 27.7.2012 22:12  21733
Druhý otazník má být tečkou.
scalex Scalex 27.7.2012 22:10  21732
Co takhle si na to "dozlatova" zvyknout, jako miliony kuchařek před tebou? Od chvíle, kdy byla vynalezena trouba s dvířky nebo dokonce okénkem, není vizuální kontrola barvy pokrmu žádným problémem? IMHO je lepší informace "pečte dozlatova" než "pečte deset minut", přičemž v jedné troubě se to za deset minut nedopeče a ve druhé spálí.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt