Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 31.7.2012 09:35  21764
ScalexVyzkoušela jsem snad všechny běžně dostupné teflonové pánve a nekupuju už nic jiného než Tefal. Největší zklamání právě u Tescomy, kterou mám jinak docela ráda. Cokoli s nepřilnavým povrchem jsem však od nich měla, tak to šlo do kopru poměrně značnou rychlostí.
Pokud bude stařenka používat pánev jen (velmi) příležitostně, tak budiž, ale jinak bych volila nějakou lehčí tefaláckou variantu.
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 30.7.2012 21:42  21763
kari z dyneDnes jsme trochu improvizovali s plody nasi zahrady a musim se podelit, treba se to nekomu bude libit.

Pestujeme dyne hokkaido, ale krome tech klasickych oranzovych mame i takove vetsi, placatejsi, nektere zelene zihane, jiné zlute. Asi se to sprasilo, ale chutna nam moc, je takova jemna a vsestranna.

Tady recept :

2-3 cibule (i s natí pro zelenou barvu)
1 menší dýně Hokkaido (pokud je mladá, včetně seminek)
2-3 lžíce kari koření (Nahrin)
Chilli koření dle chutí
2 lžíce smetanového jogurtu nebo zakysané smetany

Na olivovém oleji podusíme cibulku, přidáme na kostky nakrájenou dyni. Dusíme do měkka a po zchladnutí rozmixujeme. Okořeníme a přidáme smetanu.

Dnes jsme to udelali s čerstvými fazolovymi lusky a rýží. Mohla jsem se po tom utlouct. Mozna si to uděláme i do skleniček bez smetany na zimu... Jako jsme si loni udelali základ na omáčky z dyne...

Kdo by chtěl, mozna by se dal přidat nějaký vývar v kostce, ale to už nechám na vás.

Dovedu si to ale představit s jakoukoliv zeleninou, brokolici a pod. Nebo s masem.
Omlouvám se za tu interpunkci, pisu to na mobilu.
ziggy 30.7.2012 20:25  21762
scalex: měla jsem něco takového co popisuješ od tescomy, i se skleněným poklopem. kupovala jsem ji v intersparu asi za 500,-
scalex Scalex 30.7.2012 17:49  21761
Když chci větší a hlubokou pánev s nepřilnavým povrchem (který se hned tak neodře), ne moc těžkou (bude s ní manipulovat i vetchá důchodkyně) a s protiuchem (pro snadnější přenášení, když je pánev plná žvance), na jaké bych se měl podívat?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.7.2012 17:15 - Oblíbené kluby (22:08) 21760
vinyl [21757]: mam parni hrnec...
a nejim houby :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.7.2012 17:14 - Oblíbené kluby (22:08) 21759
hledam nejaky zajimavy recept na teleci plec a narazila jsem na tohle - proc se ma ten hrasek prikryvat salatem? :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.7.2012 14:13 - Klub Klubiki (22:20) 21758
Tak hromadu slizu jsem zatím nějak nepozorovala :) Budu muset vyzkoušet ten rozdíl.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.7.2012 12:46  21757
Anka: kromě toho co říká ullicnik, což je nejdůležitější, po povaření a schlazení zaberou houby tak polovinu místa. Zěměrně neříkám hmotnost, protože ta překvapivě zůstala stejná :-)

Shelle: měl jsem podezření, že to je někdo kdo nejí houby :-)

Tigo: tak 90-110,
shelle Shelle - Good Service 30.7.2012 12:25  21756
VinylParni hrnec ja. Konvektak ma kamoska. Ale ja nejim ty houby.
ullicnik ullicnik 30.7.2012 12:24  21755
Jo, po rozmražení z toho neni hromada slizu :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.7.2012 12:17 - Klub Klubiki (22:20) 21754
Houby mrazíme úplně bez úpravy, jen pokrájené. Je jim to předváření k něčemu?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 30.7.2012 11:50  21753
kvitko [21750]: Ano, kupodivu pekavam treba piskot nebo ruzne kolace a babovky, nekdy dokonce i bublaninu nebo strudl, strasne! Ale je to fakt, zkusim to nejdriv mrsknout na panev, ono se to pak urcite povede :-D
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 30.7.2012 11:49  21752
vinyl [21745]: A "nizka teplota" je co? Mam troubu od 50°C :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.7.2012 11:45  21751
Houby rostouTeď jsme byli o víkendu dvakrát a vždycky přinesli plný košíky. některý byly fakt velký, takže včera byli řízky, dneska budou těstoviny s hříbkama a křemenáčema a zítra kanapky s liškama.

Včera jsem zkusil nový postup před zmrazováním. Dřív jsem houby tři minuty povařil, pak schladil a zamrazil. ted jsem je místo vaření tři minuty dělal v páře. V konvektáku je to dost user friendly aplikace, ale mám pocit, že tu někdo říkal, že má parní troubu, hrnec... Po vaření v páře si houby uchovají údajně víc chuti, tak uvidíme.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.7.2012 10:20  21750
Myslím, že nejde o chleba, ale spíš o moučníky a podobně:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt