Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 31.7.2012 13:21  21776
MrMar [21775]: Nebo litinu, ale železo mi přijde takové rustikálnější :-)

http://www.dommo.cz/vareni/carl-victor-panev-nizka-28-cm-drevo/
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 31.7.2012 13:19  21775
vinyl [21774]: Koupil bych tuto (a v nejbližší době ji skutečně koupím). Nepoškrábeš ji, drží dlouho teplo a není na ní co spálit či oloupat...

http://www.gastronom.cz/Panev+zelezna+kovana
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.7.2012 12:49  21774
MrMarsouhlas, olej musí být, nějaké tipy?
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 31.7.2012 12:46  21773
Kašlete na teflon a kupte si litinovou nebo kovanou pánev. Ta trocha oleje nikoho nezabije :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.7.2012 12:44  21772
jelenaa to mám mít na každou činnost jinou pánev?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 31.7.2012 12:18  21771
vinyl [21770]: tak smažit je trochu něco jiného; steak na plný výkon dělat budu, obalovanej kuřecí řízek těžko.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.7.2012 11:58  21770
Tuhle mě pobavilo, když jsem si přečetl u keramický tescomy, že se nemá smažit na maximální výkon. Nejlíp by bylo asi ten steak jen lehce podusit!
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.7.2012 11:52  21769
AnkaMěl jsem i Jamieho a nepozoroval jsem výrazný rozdíl. Já naopak chci pánev čím masivnější tím lepší. Zajímavý je i můj poznatek, že pánev s nerezovým povrchem se zahřeje na vyšší teplotu než tefalka s nepřilnavým a proto, když potřebuju rychle osmahnout maso, používám nerezový povrch.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.7.2012 11:14  21768
Kup dražší Tefalku :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.7.2012 10:53  21767
pánevTaky přemýšlím o nějaké pánvi, tak 24-26, když chci jen orestovat maso nebo něco malýho. Tatím jsem se nedostal přes základní otázku. Je lépe koupit jednu kvalitní pánev za 2 litry nebo 3 levné tefalky za stejnou cenu? 32 tefalka co máme je samozřejmě vypouklá, takže když tam neleju olej, stače mi po obvodu a uprostřed není nic. Dá se to, ale je to opruz.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.7.2012 09:49  21766
Já mám jednu takovou tenkou, lehkou a dost vysokou tefalku vč. poklice. Když jsem ji dostala, bála jsem se, že bude k ničemu, ale na věci jako rizoto, chili con carne a spol. je vynikající. Akorát má jen jedno držadlo :(
scalex Scalex 31.7.2012 09:39  21765
Pánev bude používána skoro denně, stařenka bydlí s námi v domě, takže na tom budu kuchtit i já. Mám ještě Jamie Oliverku, ale ta je šíleně těžká a když je v ní víc jídla, tak mám sám co dělat, abych ji unesl, protože nemá protiucho. Takže chci koupit nějakou lehčí a přitom pořád dost velkou pánev.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 31.7.2012 09:35  21764
ScalexVyzkoušela jsem snad všechny běžně dostupné teflonové pánve a nekupuju už nic jiného než Tefal. Největší zklamání právě u Tescomy, kterou mám jinak docela ráda. Cokoli s nepřilnavým povrchem jsem však od nich měla, tak to šlo do kopru poměrně značnou rychlostí.
Pokud bude stařenka používat pánev jen (velmi) příležitostně, tak budiž, ale jinak bych volila nějakou lehčí tefaláckou variantu.
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 30.7.2012 21:42  21763
kari z dyneDnes jsme trochu improvizovali s plody nasi zahrady a musim se podelit, treba se to nekomu bude libit.

Pestujeme dyne hokkaido, ale krome tech klasickych oranzovych mame i takove vetsi, placatejsi, nektere zelene zihane, jiné zlute. Asi se to sprasilo, ale chutna nam moc, je takova jemna a vsestranna.

Tady recept :

2-3 cibule (i s natí pro zelenou barvu)
1 menší dýně Hokkaido (pokud je mladá, včetně seminek)
2-3 lžíce kari koření (Nahrin)
Chilli koření dle chutí
2 lžíce smetanového jogurtu nebo zakysané smetany

Na olivovém oleji podusíme cibulku, přidáme na kostky nakrájenou dyni. Dusíme do měkka a po zchladnutí rozmixujeme. Okořeníme a přidáme smetanu.

Dnes jsme to udelali s čerstvými fazolovymi lusky a rýží. Mohla jsem se po tom utlouct. Mozna si to uděláme i do skleniček bez smetany na zimu... Jako jsme si loni udelali základ na omáčky z dyne...

Kdo by chtěl, mozna by se dal přidat nějaký vývar v kostce, ale to už nechám na vás.

Dovedu si to ale představit s jakoukoliv zeleninou, brokolici a pod. Nebo s masem.
Omlouvám se za tu interpunkci, pisu to na mobilu.
ziggy 30.7.2012 20:25  21762
scalex: měla jsem něco takového co popisuješ od tescomy, i se skleněným poklopem. kupovala jsem ji v intersparu asi za 500,-

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt