Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 3.8.2012 14:30  21813
Včera žemlovka z vánočky, zalitá smetanou s dvěma žloutky, uprostřed plátyk jablek flambované v meruňkovici se skořicí a hndědým cukrem, na nich plátky nektarinek a tvaroh s vanilkovým cukrem a sněhem z bílků. Dobrota! :-)
shelle Shelle - Good Service 2.8.2012 11:39  21812
Aha. Ja videla jen dzusy a jeste jeden.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.8.2012 22:41  21810
A i v tom ledočajovém. Tam se čertil, že tam mají místo 1% čajového extraktu jen 0,2%. Já dělám 1% čaj, tj. na 1000ml vody dám 40g čaje. Vylouhuju, PŘECEDÍM, a zjistím, že mi zbylo 950ml nálevu. Dle pana Vaňka bych asi měl ty čajové listy rozmixovat a vrátit do nálevu, protože jinak 1% obsah čaje nedosáhnu. A díl o espressu byl vůbec kvalitka.
scalex Scalex 1.8.2012 19:52  21809
No v původně záslužně vypadajícím pořadu Peklo na talíři (na stream.cz) začal říkat dost velké blbosti, speciálně právě v dílech o kávě a espressu.
shelle Shelle - Good Service 1.8.2012 19:00  21808
phanny [21807]: Copak rekl, ze te tak popudil?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.8.2012 18:46  21807
zblunce [21799]: Konečně se začne v televizi k jídlu vyjadřovat i někdo další. Pana Vaňka po jeho vystoupení s kávou a ledovým čajem už opravdu nemůžu.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.8.2012 18:41  21806
:) Jsme hodně OT. Magnetická tabule je potom z čeho? Kovaná z ingotu :)?

Pod pojmem kovaná pánev bych si představil kus materiálu o velikosti puku, který za tepla bucharem vytvarují to tvaru pánve. U té pánve bych řelk, ře se vezme 5mm plech a formou v lisu se z toho udělá pánev.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 1.8.2012 17:33  21805
Plech je kovová deska. Neříká nic o materiálu.
Na výrobu nadobí se často používá korozivzdorná ocel, která je něčím legovaná (nikl, mangan, cojávim...), a je austenitická, tedy nemagnetická.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.8.2012 14:55  21804
Master ChefZ těch tří je nejznámější Jiří Štift, pracoval v Alcronu před Paulusem, nyní Mandarine Oriental. Výborný kuchař, žena u něj v Alcronu byla na kuchařských lekcích. Zároveň velký sympaťák, to by mohlo být zajímavý, možná na to kouknu.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.8.2012 14:52  21803
ullicnikNevím jak plech obecně, ale takový ty levný pánve, vytlačený z plechu, typicky lívanečníky, magnetický nejsou.
ullicnik ullicnik 1.8.2012 14:49  21802
vinyl [21798]: tomu nerozumim. Plech obecně neni magnetickej? Já si pod slovem plech představuju kovovou, nekovovou, či jejih slitinovou placku, kterou lze lisováním, ohýbáním či jinak tvarovat. Zda je či není magnetická a tedy z jakého materiálu je už jiná.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.8.2012 14:21 - Oblíbené kluby (10:28) 21801
Měli jsme ho i na nějaké akci...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.8.2012 14:20 - Oblíbené kluby (10:28) 21800
Radek Šubrt je výborný.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.8.2012 13:55 - Oblíbené kluby (10:13) 21799
obsazení MasterChefa - slyšel jste někdy někdo o těch šéfkuchařích?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.8.2012 13:19  21798
phannyad účinnost: pokud se to dá takhle zjednodušit, tak indukce je dvakrát učinější než plyn, to znamená, že na stejnou teplotu jí stačí poloviční výkon :-)

Píšou že ta pánev je strojově kovaná, tak to asi může tu cenu ospravedlnit. Plech to být nemůže, protože ten není magnetickej a tudíž na idukci. Kvůli tomu ty levný lívanečníky nejdou na indukci, je to blbej vylisovanej plech.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt