Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.8.2012 15:08 - Oblíbené kluby (10:18) 21816
Výborně :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 3.8.2012 15:06  21815
Dovoluji si do kucharky z hlubin klubu vytahnoutCitronovy kolac a Madlenky
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.8.2012 14:37 - Oblíbené kluby (10:18) 21814
MrMar [21813]: To zní hezky (pro někoho, kdo rád sladká jídla, ne až tak pro mě), nešlo by to sepsat víc jako recept? Přidali bychom to na web. Vím, že takto to je poměrně srozumitelné, ale do "kuchařky" trochu moc stručné, co postupu se týče :)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 3.8.2012 14:30  21813
Včera žemlovka z vánočky, zalitá smetanou s dvěma žloutky, uprostřed plátyk jablek flambované v meruňkovici se skořicí a hndědým cukrem, na nich plátky nektarinek a tvaroh s vanilkovým cukrem a sněhem z bílků. Dobrota! :-)
shelle Shelle - Good Service 2.8.2012 11:39  21812
Aha. Ja videla jen dzusy a jeste jeden.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.8.2012 22:41  21810
A i v tom ledočajovém. Tam se čertil, že tam mají místo 1% čajového extraktu jen 0,2%. Já dělám 1% čaj, tj. na 1000ml vody dám 40g čaje. Vylouhuju, PŘECEDÍM, a zjistím, že mi zbylo 950ml nálevu. Dle pana Vaňka bych asi měl ty čajové listy rozmixovat a vrátit do nálevu, protože jinak 1% obsah čaje nedosáhnu. A díl o espressu byl vůbec kvalitka.
scalex Scalex 1.8.2012 19:52  21809
No v původně záslužně vypadajícím pořadu Peklo na talíři (na stream.cz) začal říkat dost velké blbosti, speciálně právě v dílech o kávě a espressu.
shelle Shelle - Good Service 1.8.2012 19:00  21808
phanny [21807]: Copak rekl, ze te tak popudil?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.8.2012 18:46  21807
zblunce [21799]: Konečně se začne v televizi k jídlu vyjadřovat i někdo další. Pana Vaňka po jeho vystoupení s kávou a ledovým čajem už opravdu nemůžu.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.8.2012 18:41  21806
:) Jsme hodně OT. Magnetická tabule je potom z čeho? Kovaná z ingotu :)?

Pod pojmem kovaná pánev bych si představil kus materiálu o velikosti puku, který za tepla bucharem vytvarují to tvaru pánve. U té pánve bych řelk, ře se vezme 5mm plech a formou v lisu se z toho udělá pánev.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 1.8.2012 17:33  21805
Plech je kovová deska. Neříká nic o materiálu.
Na výrobu nadobí se často používá korozivzdorná ocel, která je něčím legovaná (nikl, mangan, cojávim...), a je austenitická, tedy nemagnetická.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.8.2012 14:55  21804
Master ChefZ těch tří je nejznámější Jiří Štift, pracoval v Alcronu před Paulusem, nyní Mandarine Oriental. Výborný kuchař, žena u něj v Alcronu byla na kuchařských lekcích. Zároveň velký sympaťák, to by mohlo být zajímavý, možná na to kouknu.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.8.2012 14:52  21803
ullicnikNevím jak plech obecně, ale takový ty levný pánve, vytlačený z plechu, typicky lívanečníky, magnetický nejsou.
ullicnik ullicnik 1.8.2012 14:49  21802
vinyl [21798]: tomu nerozumim. Plech obecně neni magnetickej? Já si pod slovem plech představuju kovovou, nekovovou, či jejih slitinovou placku, kterou lze lisováním, ohýbáním či jinak tvarovat. Zda je či není magnetická a tedy z jakého materiálu je už jiná.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.8.2012 14:21 - Oblíbené kluby (10:18) 21801
Měli jsme ho i na nějaké akci...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt