Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 4.8.2012 11:20  21827
Wronski: viděl jsem už tři verze tohoto receptu, dvakrát s chlebem, jednou s žemlí. Žampiony a rajčata tam ale cpe pokaždé. 8^)

Výborné byly i ty jeho vánoční recepty, tam taky byla nějaká míchaná vajíčka...
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 4.8.2012 10:53  21826
V tomhle receptu ty vajíčka hrne na "chunky slices of rustic bread".
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.8.2012 10:27  21825
Scalex [21824]: Dik.
scalex Scalex 4.8.2012 10:01  21824
V poště jsem měl požadavek na recept na míchaná vejce podle Gordona, tak to házím sem, kdyby ještě někdo chtěl.

Míchaná vejce, jak je dělá Gordon Ramsay

3 vejce
vrchovatá polévková lžíce másla
vrchovatá lžička crème fraîche (použijeme-li kvalitní hustou kysanou smetanu, nebude to žádná babicárna)
sůl, pepř

Nepovinný doplněk:
větvička keříkových rajčat
dva kloboučky žampionů portabella
rozpůlená žemle


Na suchou nepřilnavou pánev dáme opékat celou větvičku rajčat a žampiony. Později, vejde-li se nám to tam, můžeme přidat i žemli k rozpečení (nebo můžeme použít toaster).

Na další studenou (!) pánev rozklepneme vejce, dáme máslo a začneme pomalu rozehřívat za stálého míchání. Důležité je, že pánev musí být studená, aby se rozehřívané máslo zamíchávalo do vajec a vznikala kompaktní žlutá tekutina.

Vajíčka děláme na mírném ohni, pokud vidíme, že se začínají rychle srážet, tak je na pár vteřin odstavíme (a stále mícháme a mícháme). Směs by neměla být hustá a tuhá, mělo by to pořád mít lehce tekutou konzistenci. Ve chvíli, kdy už vidíme, že vajíčkům stačí už jen pár vteřin a budou hotová, pánev odstavíme z plotny, přidáme sůl, pepř a crème fraîche či smetanu, zamícháme a podáváme.

Gordon servíruje vajíčka nakydaná na dvě půlky opečené žemle a dává k nim rajčata a žampiony jako přílohu.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 3.8.2012 15:41  21823
Tady nic takoveho nebylo, mela jsem za to, ze je to nejaka mistni specialita, az o dost pozdeji jsem se dozvedela odkud to pochazi :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 3.8.2012 15:39  21822
zblunce [21821]: Ja je poprve mela tusim taky ve Spanelsku - nebo mozna v Italii. Pamatuju si, ze jsme se jich mohli uzrat :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.8.2012 15:30  21821
Tigo [21819]: dneska jsem je videla v Lidlu ve spanelskem regale :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 3.8.2012 15:23  21820
I kdyz na Vanoce se samozrejme delat muzou.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 3.8.2012 15:22  21819
Anka [21818]: Spis ne, jsou to takove sladke buchticky, moucnik.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.8.2012 15:18  21818
Madlenky jsou vánoční cukroví, viď?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 3.8.2012 15:09  21817
A jeste tu jsou bramborove knedliky.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.8.2012 15:08  21816
Výborně :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 3.8.2012 15:06  21815
Dovoluji si do kucharky z hlubin klubu vytahnoutCitronovy kolac a Madlenky
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.8.2012 14:37  21814
MrMar [21813]: To zní hezky (pro někoho, kdo rád sladká jídla, ne až tak pro mě), nešlo by to sepsat víc jako recept? Přidali bychom to na web. Vím, že takto to je poměrně srozumitelné, ale do "kuchařky" trochu moc stručné, co postupu se týče :)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 3.8.2012 14:30  21813
Včera žemlovka z vánočky, zalitá smetanou s dvěma žloutky, uprostřed plátyk jablek flambované v meruňkovici se skořicí a hndědým cukrem, na nich plátky nektarinek a tvaroh s vanilkovým cukrem a sněhem z bílků. Dobrota! :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt