Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 8.8.2012 18:08  21846
dostala jsem recept,tak jdu zkusit naložit cuketu jako mat(j)esy...já je nejím,tak jsem zvědavá,jestli aspoň ta cuketa mi pojede,protože tu můžu na všechny způsoby
:-)
nenakládali jste to už někdo?nevíte,jaké to je?
shelle Shelle - Good Service 8.8.2012 13:31  21845
Ja to psala. A jeste nekdo.

Vidis, Caprese.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.8.2012 12:07  21844
Mám pocit, že tu dřív někdo psal, že se namají rajčata dávat do lednice, že pak nemají tak výraznou chuť. To mohu potvrdit, předevčírem jsme dělali caprese z čerstvě natrhaných rajčat, první dávku připravili rovnou a druhý talíř dali tak po 2 hodinách v lednici. Ta byla výrazně slabší.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.8.2012 10:49  21843
Anka [21839]: Kdyztak muzu taky ofotit :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.8.2012 09:19  21842
Rybí filet s kůži by se měl dělat nejdřív tou stranou s kůží dolů, tak 2 min, pak jen chvíli dodělat, max minutu tu druhou stranou. Losos je tlustej tak ten je potřeba dělat o chvíli dýl.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.8.2012 08:44  21841
zblunce [21840]: Až zase budu potřebovat :) Já na knedlíky moc nejsem.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 6.8.2012 08:44  21840
Anka [21839]: chces? :-)))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.8.2012 08:25  21839
Tigo [21838]: Půjčila jsem ji Zblunce :) Musela by mi napsat recept...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.8.2012 22:58  21838
Anka [21828]: Knedliky jsem zatim delala trikrat, podle Kucharky pro dceru,a povedly se super, tak kdyztak priste zkus.
ziggy 5.8.2012 12:24  21837
jo, čim víc nad tim přemýšlím, tak mi to příjde taky logičtější.. kdybych tenkrát neviděla ten pořad, tak bych to asi vůbec neřešila :)
aiwai Aiwai alea acta es 5.8.2012 12:07  21836
ja ho jeste negrilovala ale vzdycky ho delam nejdriv tou stranou kde je kuze a to zhruba do te doby nez na boku zbela do pulky a pak ho jen chvili dodelam z druhe nebo i ostatnich stran(podle vysky filetu)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 5.8.2012 10:24  21835
Včera jsme taky měli lososa, ale bez kůže a byl úplně obyčejně (ale luxusně) na másle a rozmarýnu. Jo vlastně - poprášila jsem ho jen lehce hladkou moukou, mně přijde, že si ryby takhle udrží vác šťávy.
ziggy 5.8.2012 09:28  21834
Losos na griluKdyž chci grilovat lososa a mám filet, který má z jedné strany kůži, začínám grilovat tou stranou kde je kůže, žejo? jsem kdysi viděla v televizi (asi pohlreicha) jak přesně tohle griluje a vysvětloval tam proč začít jednou z těch stran, jen ted nevim kterou to říkal :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.8.2012 22:22  21833
Řeklo by se "suchej".
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 4.8.2012 20:53  21832
Jj, nakynul, a byl pak takovej hezky kousací.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt