Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.8.2012 10:30  21861
Opravdu kefírové mléko? Nebo klidně klasický kefír?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 11.8.2012 10:25  21860
To se mi líbí.
ziggy 11.8.2012 09:10  21859
Nepečený kefírový dortOprášily jsme s mamkou recept na kefírový dort, který dělávala když jsem byla malá, trochu jsme ho upravily a napadlo mě, že by se to tu mohlo někomu taky líbit, je to razdva hotové, můžou u toho pomáhat děti a je to fakt výborný ..

200g piškot
100 ml mléka + 5 lžic
100g rozpuštěného másla
450-500ml kefírového mléka
100g polotučného tvarohu
1 pytlík želatiny v prášku
1 pytlík vanilkového cukru
štáva z půlky limety
cca 1/2 kg jahod (nebo malin,ostružin,borůvek...)

Rozdrcené piškoty (stačí ručně) v míse promíchat s povoleným máslem a 5 lžícemi mléka, namáčknout na dno formy (vše se vešlo do formy o průměru 25cm) a dát chladit do lednice.
V mléce rozmíchat želatinu a zahřát v hrnci. Kefír promíchat s tvarohem a prošlehat, aby se spojilo, pak přidat štávu z limety, vanilkový cukr a zchladlé mléko s rozpuštěnou želatinou. Vše promíchat a přidat jahody. Směs nalejte na vychlazený piškotový korpus(můžete ozdobit mátovými lístky) a dejte přes noc do lednice.

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.8.2012 15:44  21858
Jo a dávali jsme si ho v Phở Quỳnh Anh. I na netu se lidi k tomuto bistru vyjadřují ve smyslu "nejlepší Pho v SAPA".
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.8.2012 15:10  21857
Tak jsem si prvně dala Pho. V tržnici SAPA. Nechali jsme si doporučit od místních. Bylo to dobré, ale nějak jsem nepochopila, proč se z toho v Praze stala taková móda. Vcelku obyčejný dobrý hovězí vývar. Maso je tam místo na kousky pokrájené na plátky, nudle tam jsou místo českých ty jejich, místo petrželky je koriandr. Různá dochucovadla typu citron, česnek a feferonk můžu použít úplně stejně doma (dávají si je tam lidi u stolu, ne v kuchyni).
ziggy 10.8.2012 12:47  21856
Nevíte někdo, kde se v Praze dá sehnat sušené kokosové mléko? stojí to 30kč, tak se mi to nechce objednávat se stovkovým poštovným z nějakého eshopu ..
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 9.8.2012 06:41  21855
hlavně pro kvitko - bez záruky,ještě jsem neochutnala :-)
MATESY Z CUKETY

potřebujeme:
1 kg cukety
6 cibulí
6 lžiček soli
30 kuliček černého pepře
20 kuliček nového koření
4 velké bobkové listy
2,5 dl oleje

příprava:
cuketu oloupeme, vydlabeme dužinu se semeny a nakrájíme na tenké plátky
v míse smícháme s nakrájenou cibulí, kořením a olejem, pak nacpeme do třílitrové sklenice a zakryté dáme do lednice na 4 - 7 dní uležet, aby cuketa změkla
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.8.2012 21:52  21854
Krevety ze SAPANení to hoax, heslo je modré auto uniqua :). A není nutné, jen je potom asi o 20 Kč menší cena. Mají buď klasicky loupané, nebo celé tigří na grilování.
shelle Shelle - Good Service 8.8.2012 19:25  21853
ziggy [21851]: Jo, ja mam pocit, ze tys psala, ze to delas a nevis proc nebo neco, a ja ti pritakala.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.8.2012 19:22  21852
phanny [18060]: Anka [18096]: phanny [18102]:
ziggy 8.8.2012 19:20  21851
vinyl,Shelle: to o těch rajčatech jsem tu psala i já (už nevim kde jsem se to dočetla) a taky to můžu absolutně potvrdit..
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.8.2012 19:15  21850
No jen jestli to nebyl nějaký hoax a nebudu tam za blázna :))
Mluvil. Vzpomínám.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 8.8.2012 19:13  21849
Nemluvil tady někdo o dobrém pytlu krevet a heslo na slevu byla "modrá dodávka"?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.8.2012 19:11  21848
V pátek se zase po roce dostanu do tržnice SAPA. Je něco z jídla, co bych tam neměla opomenout koupit? (Myslím konkrétní produkt, ideálně i lokalizaci. Ne "nějakou dobrou rejži".)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 8.8.2012 18:32  21847
baaariJé a nechceš ten recept zveřejnit? Ještě kus cukety mám:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt