Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
operator304 17.8.2012 10:40  21886
dotazOcekavam ponekud vetsi urodu chilli papricek a rad bych nektere zavaril na zimu do sklenic. Absolutne nevim, jak to udelat, v zivote jsem nezavaroval.

Mate nekdo recept na zavareni chilli papricek?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.8.2012 15:41  21885
Ten oželím. Chleba ukrojit umíme v pohodě nožem a jen kvůli občasným salámkům to kupovat nebudu. Kdybych měla o tři metry delší pracovní plochu, tak si na ni nějaký další krám klidně postavím, ale takhle tam toho už je tak akorát.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.8.2012 13:01  21884
blbě :-)

Ale jde to rozebrat celkem jednoduše, většinou to ale jen oluxuju.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 16.8.2012 12:33  21883
vinyl [21882]: Jak se to cisti?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.8.2012 08:07  21882
Doporučil bych ten elektrickej kráječ, máme vestavnej a je skoro furt v permanenci, nejen chleba a bagety, ale roastbeef a další masa, různý salámky ...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.8.2012 06:51  21881
Já bych chtěla spíš prsten s damas. oceli:-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 15.8.2012 23:20  21880
Damašek dělá kdekdo z kdečeho...

Tessien [21878]: Myslel jsem, že některé typy mají tradičně jednostranný výbrus, ale zjistil jsem, že je hodně firem nabízí s oboustranným (vlastně imho spíš převažuje). Nebo to tak dělají na export - pro blbé bělochy, kteří by s tím jednostranným stejně neuměli řezat ,)
aiwai Aiwai alea acta es 15.8.2012 22:29  21879
mam uzasne dva noze se kterymi si vystacim.Kdysi si je vyrobili delnasove v tatrovce z kvalitni oceli.Jednou za cas je prejedu ocilkou a jednou za rok mi je deda prebrousi na nastrojarne.Jen na vykostovani se nehodi a na krajeni krupavych rohliku.Ale na rohliky se mi osvedcil stejkovy nuz ktery se mi tu nahodou objevil a na vykostovani pouzivam nuz ze ktereho za sposty let zbyla jen tri milimetry siroka a deset cm dlouha strenka.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 15.8.2012 22:16  21878
Vanda [21872]: jestli chces poradnej nuz, tak zajdi do nejakeho solidniho nozirstvi a kup si tam nejakej znackovej, ne tenhle pofiderni noname :)
Noze z tyhle tzv. damascensky oceli (tj. ty mnohonasobne prekladany) delaji treba japonci, ale bude to typicky drazsi nez 2k, aspon za takhle velkej nuz. Plus IMO japonsky noze se brousi jen z jedny strany, takze se s nima sice delaji super tenky platky (napr. sushi), ale mnohem rychlejc se tupi. Radsi bych vzal poctivej nedamascenskej Wusthof ;)
aiwai Aiwai alea acta es 15.8.2012 21:25  21877
mne se libi ten fritovaci kosik ale kvuli hranolkum jednou rocne to za to nestoji
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.8.2012 21:20  21876
Vanda [21872]: s temi se ted nejak roztrhl pytel :-)))
mne se porad libi nuzky na bylinky a pak na julienne...
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 15.8.2012 21:17  21875
Wronski [21873]: Za 2k uděláš tou fixou možná lepší damašek než Tchibo.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 15.8.2012 21:14  21874
Anka [21870]: je tam spousta pěknejch věcí, které by se mi líbily, kdybych měla hodně peněz a velkou kuchyň, ale nepřijde mi, že by tam bylo něco extra nebo nezbytně nutného...
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 15.8.2012 21:06  21873
Vanda [21872]: Já ti nůž z damascenské oceli udělám, jen co najdu v šuplíku nesmývací fixu...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.8.2012 20:56  21872
Anka [21870]: Mně se tam líbí nůž z damascenské oceli. Ten bych chtěla vyzkoušet. A pak bych chtěla vyzkoušet chránítko prstů při krájení :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt